Her får du mer informasjon om møtet i Kommunestyret den 15.12.2022, som saksliste, sakskart, protokoll og liste over frammøtte representanter.
 
Clear
     
 

Møte i Kommunestyret den 15.12.2022

Kommunestyret
15.12.2022 09:00 - 20:30
Utvalg:Kommunestyret
Dato:15.12.2022 09:00 - 20:30
Møtested:Kommunestyresalen
Status:Møtet er ferdig protokollert
Sakskart:Innkalling - Kommunestyret - 15.12.2022 (Hoveddokument)
Møteprotokoll:Møteprotokoll - Kommunestyret - 15.12.2022 (Hoveddokument)

Saksliste

  • Innspill til motorferdsellovutvalget Hoveddokument 240KB
    Brevdato: 21.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Næring og miljø
    Saksbehandler: Mari Moen Erlandsen

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Finnmark har svært sterke tradisjoner for å høste av naturen. I tidligere tider foregikk dette til fots og med hest eller rein og etter hvert med motoriserte kjøretøy som atv, snøscooter og motorbåt. Dette er viktige tradisjoner hos en stor del av befolkningen og kunnskapen går i arv. Dette er gode familietradisjoner. Og vi har også mange brukere av naturen som gjør dette for rekreasjon, noe som betyr mye for mange. Ett av våre fortrinn her oppe i nord er nettopp bruk av naturen og mulighetene for å kunne dra inn på vidda eller et av de gode fiskevannene med familien, sommer som vinter.

    Når Hammerfest kommune nå sender inn denne uttalelsen er det fordi vi ønsker en forbedring av loven slik at den blir smidigere og mer tilpasset vår bruk og kultur. Vi må få en lov som folk forstår og aksepterer, noe som vil gi mer legitimitet i befolkningen. Dagens lov med tilhørende forskrifter er på mange måter stivbent og mangler forståelse for vår kultur og bruk av naturen gjennom generasjoner.
    Vi mener at hver enkelt kommune gjør den beste forvaltningen av motorisert ferdsel i utmark. Altså ønsker vi en sterkere lokal forvaltning av lovverket.
    En av de største utfordringene med dagen regelverk er at Statsforvalteren er gitt vedtaksmyndighet flere steder i lov og forskrift etter forslag fra kommunen. Det er ingen spesielle årsaker til at en i motorferdselsaker skal fravike forvaltningens hovedsystem hvor kommunen gis myndighet til å fatte vedtak og gi unntak fra regelverket, og Statsforvalteren er klageinstans. Dette er en endring som berører en rekke bestemmelser i regelverket og vil gi kommunene økt myndighet og større selvstyre over motorferdsel i utmark.

    I dagens regelverk er all bruk av motorkjøretøy i utmark forbudt i Nord-Troms og Finnmark i perioden 5. mai til 30. juni. Bakgrunnen for denne regelen er ukjent, men dette begrunnes ofte med at dyrelivet må ha ro i denne perioden, men slik er det altså ikke i resten av landet. I våre naboland, i Amerika og på Svalbard finnes ikke denne begrensningen og det finnes ikke dokumentasjon på at dette har vært skadelig på noen måte. Det finnes en egen forskningsartikkel fra Yellowstone der det faktisk dokumenteres motsatt effekt, altså at enkelte dyr, f.eks elg, er i bedre form der det er etablerte scooterløyper.

    Som regel er det fortsatt full vinter lenge etter 5. mai i våre områder og forbudet for bruk av motorkjøretøy i utmark i perioden 5. mai til 30. juni må derfor fjernes, og kommunene gis muligheten til i lokal forskrift fastsette når motorferdselsforbud for de enkelte løyper inntrer – det er de som kjenner de lokale forholdene best, ikke Statsforvalteren eller nasjonale myndigheter.

    Indre Finnmark er definert som minimumsområder for reinen om vinteren, dette er områder der det har vært scooterløyper i alle år i tillegg til reindriftens kjøring. Det samme området er et av Norges beste jaktområder for rype og Elg, det er ikke dokumentert at denne kjøringen har påvirket viltbestanden i området negativt.

    Finnmark er et stort fylke med liten tetthet av innbyggere. For at befolkningen skal kunne og leve og utvikle seg i nord er vi avhengig av at lovverk og forvaltning er tilpasset lokale forhold. Et fylke der mulighetene potensielt sett er store, vil fraflyttes hvis befolkningen ikke kan utnytte mulighetene som ligger her uten å bryte loven.
    Hammerfest kommune ønsker følgende endringer i Motorferdselloven og tilhørende forskrifter, men ikke begrenset til:

    • Gi kommunen full myndighet til å fatte vedtak og gi unntak/ dispensasjon fra regelverket, og at Statsforvalteren blir klageinstans slik at forvaltningens hovedsystem også gjelder for Motorferdselloven. Kommunene vil da få myndighet til å fatte vedtak og gjøre unntak fra regelverket utfra lokalkunnskap og lokale behov.
    • Gi kommunen adgang til å forvalte lov om motorferdsel i utmark, som vil bidra til økt lokalt selvstyre, økt mulighet til utnyttelse av naturressurser i tradisjonelle utmarksnæringer, legge bedre til rette for reiseliv, opplevelsesturisme, nyttekjøring og bolyst.
    • Oppheve forbudet for bruk av motorkjøretøy i utmark i perioden 5. mai til 30. juni i Nord-Troms og Finnmark.
    • Gi kommunen myndighet til å fastsette når motorferdselsforbud for de enkelte løyper inntrer i lokal forskrift, så fremst føret tillater det og dyreliv og reindrift ivaretas.
    • Scooter- og ATV løyper må defineres som et offentlig kommunalt anlegg på lik linje med skiløyper og annen kommunal infrastruktur.
    • Gi kommunen myndighet til å gi tillatelse til øvingsområder/ frikjøringsområder, næringskjøring, safarier mv.
    • Begrense kommunens utredningsplikt ved etablering av løyper slik at kommunen ikke må utrede annet enn direkte virkninger av løpene, og ikke generelle vurderinger om tilstanden i kommunene.
    • Løypestikking må ha åpning i lovverket for å kunne utføres i praksis. Dagens lovverk setter begrensing for å flytte trase sideveis med 20m. Dette er ikke tilstrekkelig pga stedlige vær og føreforhold ettersom snøen flytter seg med vinden og isen fryser etter strømning og kuldeforhold. Lokalkunnskap er avgjørende for kunne merke løyper fra år til år.
    • Gi kommunen myndighet til å fatte vedtak om å benytte alternative løypetraseer ved behov. Dette gjøres uten utredning etter nasjonal forskrift for løyper som stenges pga. utmarksnæringer og lignende. Statsforvalteren blir klageinstans.
    • Gi kommunen myndighet til å vedta at ubrøytet vei kan benyttes til rekreasjonskjøring med snøscooter generelt, for enkelte områder/veier, eller som del av et løypenett uten krav om konsekvensutredning etter nasjonal forskrift. For at kjøring skal tillates, må grunneiernes / veistyrets samtykke innhentes.
    • Gi kommunen myndighet til å gi tillatelse til tilknytningskjøring til opparbeidet rekreasjonsløype, på strekning vedtatt av kommunestyret. Tilkjøringsmulighet for hyttefelt som ligger nær løype, men der enkelthytter i ytterkant har en for lang avstand til traseen.
    • Tillate bruk av andre beltegående kjøretøyer i scooterløyper, f.eks ATV med belter og tråkkemaskin for preparering av løypene.
    • Tillate kommunene å definere størrelse på vann for kjøring med bensindrevet motorbåt. Finnmark er et stort fylke og har mange store og små vann, en bensindrevet motor på vann mindre enn 2 kvadratkilometer er ikke dokumentert skadelig for vannet. Det er antallet og størrelsen som avgjør.
    • Tillate kommuner å reetablere gamle postruter og andre løyper for kjøring med ATV etter ønsker og behov fra lokalbefolkning og kommune. Dette vil gi oss tilbake adgangen til å utøve gammel kultur for høsting fra naturen. Traseene eksisterer allerede og det vil ikke bety etablering av nye spor i naturen. De fleste av disse traseen ble også brukt tidligere til å kjøre traktor på.
    • Sikre at intensjonen i lnnst. 253 L(2014-2015) oppfylles, uten forutgående høring slik at Kommunen etter søknad kan gi tillatelse til bruk av motorkjøretøy til transport av personer, materiell og utstyr i forbindelse med utmarksnæring.
      Som utmarksnæring regnes drift av utleiehytter, næringsmessig høsting av naturgoder, turist- og reiselivsnæring, leting og undersøkelse av ressurser i berggrunnen mv., forutsatt at virksomheten er registrert i Enhetsregisteret med dette som formål, og i MVA-registeret for å imøtekomme en viss størrelse på omsetningen.
    • Tilrettelegge for utbedring av dagens barmarkstraseer for å sikre tilgang til utmarka med mindre slitasje. En god trase vil, etter vår mening bli fulgt i større grad, og ikke kjørt ved siden av som tilfellet ofte er i dag.

    Hammerfest kommune ønsker Motorferdsellovutvalget lykke til med dette viktige arbeidet. Hammerfest kommune vil aktivt svare på de høringene som blir sendt ut av dere i dette viktige arbeidet.



    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 29 stemmer - Ap 13, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, Sp 3, SV 3, UAVH 2
    Mot: 2 stemmer - R 2

  • Retningslinjer klima- og miljøfond Hoveddokument 129KB
    Brevdato: 30.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Næring og miljø
    Saksbehandler: Per Harald Aronsen

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Kommunestyret vedtar administrasjonens forslag til retningslinjer.



    Behandling

    Votering:

    Forslag MDG punkt 1: Målgruppe for fondet

    For: 13 stemmer - H 2, KrF 1, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 3, UAVH 1
    Mot: 19 stemmer - Ap 14, FrP 2, KrF 2, UAVH 1

    --------------------------------------------

    Forslag MDG punkt 2: Temaområdene

    For: 14 stemmer - H 2, KrF 1, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 3, UAVH 2
    Mot: 18 stemmer - Ap 14, FrP 2, KrF 2

    --------------------------------------------

    Forslag MDG punkt 3: Rammer og kriterier for tildeling

    For: 12 stemmer - H 2, KrF 1, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 3
    Mot: 20 stemmer - Ap 14, FrP 2, KrF 2, UAVH 2

    --------------------------------------------

    Forslag MDG punkt 4: Følgende tiltak prioriteres

    For: 14 stemmer - H 2, KrF 1, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 3, UAVH 2
    Mot: 18 stemmer - Ap 14, FrP 2, KrF 2

    --------------------------------------------

    Formannskapets innstilling

    For: 31 stemmer - Ap 14, FrP 2, H 2, KrF 2, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 3, UAVH 2
    Mot: 1 stemme - KrF 1

  • Bypakke Hammerfest og Nasjonal transportplan(NTP) 2025 - 2036 Hoveddokument 169KB
    Brevdato: 02.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Samfunnsutvikling
    Saksbehandler: Jørn Berg

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • Hammerfest kommune ber om at det jobbes videre med en bypakkeløsning for Hammerfest. Dette inkluderer å utrede alternative, billigere og mindre omfattende løsninger.
    • Hammerfest kommune ønsker fortsatt å få belyst en annen finansieringsløsning for bypakkene som et alternativ til bompenger.


    Behandling

    Votering:

    Formannskapets innstilling

    For: 0 stemmer
    Mot: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3

    --------------------------------------------

    Fellesforslag fr SV, AP og Uavhengige satt opp mot fellesforslag fra R, FrP, KrF og MDG

    Nytt forslag fra SV, AP, Uavhengige: 24 stemmer - Ap 15, H 2, SV 4, UAVH 3
    Fellesforslag R, FRP, KRF og MDG: 11 stemmer - FrP 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3

  • Høringsuttalelse til NVEs innstilling - 420 kV kraftledning Skaidi - Hammerfest Hoveddokument 336KB
    Brevdato: 18.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Samfunnsutvikling
    Saksbehandler: Jørn Berg

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • Hammerfest kommune stiller seg positiv til bygging av ny 420 kV-linje fra Skaidi til Hammerfest, med tilhørende trafoer på Skaidi og ved Hyggevatn.
    • Hammerfest kommune ber om at det i forbindelse med prosjektering av 420 kV-linja forbi Grøtnes, fokuseres på at linja ikke skal skape utfordringer for innflyvingsforholdene ved etablering av en ny flyplass på dette stedet.
    • I miljø- transport- og anleggsplanen skal det bli lagt opp til å se på flere viktige tiltak. Hammerfest kommune vil peke på at det i arbeidet med utarbeidelse av planen er to forhold som bør ytes ekstra oppmerksomhet. Dette gjelder følgende:
      • Avbøtende tiltak i forhold til støy/synlighet for de nærmeste fritidsboligene på Skaidi
      • Planlegging og utførelse av anleggsarbeidet på en måte som gjør at man unngår forurensning av drikkevannskildene.
    • Hammerfest kommune ønsker å bli involvert i en tidlig fase i forbindelse med utarbeidelse av miljø-, transport- og anleggsplanen.


    Behandling

    Votering:

    Forslag KrF

    For: 10 stemmer - FrP 2, KrF 3, R 2, Sp 3
    Mot: 25 stemmer - Ap 15, H 2, MDG 1, SV 4, UAVH 3

    --------------------------------------------

    Formannskapets innstilling

    For: 31 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, Sp 3, SV 3: Elisabeth Rønning, Katrine Prydz, Ingrid Petrikke Olsen, UAVH 3
    Mot: 4 stemmer - MDG 1, R 2, SV 1: Yngve Nilsen

  • Høringssvar til Reindriftslovutvalgets forslag til ny reindriftslov Hoveddokument 127KB
    Brevdato: 18.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Samfunnsutvikling
    Saksbehandler: Odd Edvardsen

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Hammerfest kommune mener at Reindriftslovutvalgets utkast til ny reindriftslov vil ha så dramatiske og dyptgripende konsekvenser at det ikke er mulig å se for seg at et slikt forslag vil kunne bli fremmet i en ordinær lovprosess.

    Hammerfest kommune vil derfor ikke gå inn på de ulike forslagene til lovendringer, men vente med å gi en høringsuttalelse til det eventuelt gjennomføres et ordinært lovarbeid i regi av Landbruks- og Matdepartementet.

    Dersom det skulle bli igangsatt et slikt lovarbeid, forutsettes det at departementet utarbeider og sender på høring en utredning som beskriver rettslige og faktiske konsekvenser av eventuelle lovendringer for alle berørte parter. Videre forutsettes det at departementet sikrer en grundig medvirkning fra kommuner, fylkeskommuner og andre berørte.



    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  • Nummerert revisorbrev nr.9, samt manglende årsregnskap og årsberetning 2021 for Hammerfest kommune Hoveddokument 96KB
    Brevdato: 07.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: kommunedirektørens stab
    Saksbehandler: Dina Kjølnes

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Vedrørende manglende årsregnskap og årsberetning 2021 for Hammerfest kommune:

    Kontrollutvalget har per 5. desember 2022 ikke mottatt grunnlagsdokumentasjon for å kunne gi uttalelse til årsregnskap og årsberetning 2021 for Hammerfest kommune.

    Kontrollutvalget ser med bekymring at kommunelovens frist for å vedta årsregnskap og årsberetning 2021 ikke er overholdt.

    Kontrollutvalget rapporterer forholdet til kommunestyret.

    Vedrørende nummerert revisorbrev nr. 9:

    Kontrollutvalget viser til nummerert revisorbrev nr. 9 fra revisor til kontrollutvalget i Hammerfest kommune med kopi til kommunedirektøren. Kontrollutvalget følger opp det nummererte brevet på følgende måte:

    • Kontrollutvalget ber kommunen om en skriftlig tilbakemelding til utvalget om 2 av 3 forholdene som er tatt opp i det nummererte brevet, om disse er rettet, eller hvordan disse blir fulgt opp av kommunen. Dette gjelder også den korrespondanse som finnes mellom kommunen og revisor i tilknytning til det nummererte brevet og de forhold som dette brevet tar opp.
    • Kontrollutvalget ber revisor om skriftlig tilbakemelding til utvalget om revisor sin oppfølging av brevet, samt om revisor vurderer at kommunen har rettet opp eller tilstrekkelig fulgt opp forholdene som tas opp i det nummererte brevet.
    • Kontrollutvalget følger opp saken ytterligere når dokumentasjon fra revisor og kommunen er mottatt hos kontrollutvalget ved sekretariatet.


    Behandling

    Votering - kontrollutvalgets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  • Spørsmål om revisors uavhengighet til Hammerfest kommune og dens to kommunale foretak Hoveddokument 85KB
    Brevdato: 07.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: kommunedirektørens stab
    Saksbehandler: Dina Kjølnes

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Kontrollutvalget tar informasjonen til foreløpig orientering, i påvente av svar fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

    I henhold til kontrollutvalgets vedtak i sak 13/22 behandler kontrollutvalget denne saken på nytt i et senere møte på grunnlag av svar fra kommunens revisjon, svar fra departementet, samt utredning fra sekretariatet.

    Inntil spørsmålet om revisor uavhengighet er avklart fra departementets side, behandler kontrollutvalget alle saker fra Hammerfest kommunes revisjon – Vefik IKS med forbehold om at kommunens revisjon oppfyller kravene til revisors uavhengighet.

    Kontrollutvalget rapporterer denne orienteringen til kommunestyret.



    Behandling

    Votering - kontrollutvalgets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  • Rapport etter forvaltningsrevisjon - mobbing i grunnskolen - Kvalsund  Hoveddokument 112KB
    Brevdato: 07.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: kommunedirektørens stab
    Saksbehandler: Dina Kjølnes

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Kommunestyret viser til forvaltningsrevisjonsrapport «Mobbing i grunnskolen - Kvalsund». Kommunestyret tar opplysningene og konklusjonene i rapporten til orientering og slutter seg til anbefalingene som gis i den.

    Kommunestyret ber kommunedirektøren sørge for oppfølgning av rapportens anbefalinger med bakgrunn i de funn som er gjort i undersøkelsen, herunder

    • Sikrer at skolene har brukertilgang til pedagogiske kartleggingsverktøy
    • Vedlikeholder og oppdaterer skolenes internettsider i henhold til intensjonene
    • Oppdaterer ordensreglementet i grunnskolen
    • Følger opp at elektronisk digital varslingsknapp på skolenes internettsider for å melde ifra om mobbing/krenkelser (§9A-saker) er i funksjon i tråd med målet om felles og lik praksis i Hammerfestskolen på området varsling og dokumentasjon av aktivitetsplikten
    • Ivaretar integrert helelektronisk saksbehandling mellom skole og administrativ skoleeier


    Behandling

    Votering - kontrollutvalgets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  • Rapport etter forvaltningsrevisjon - rus og psykisk helsevern  Hoveddokument 110KB
    Brevdato: 07.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: kommunedirektørens stab
    Saksbehandler: Dina Kjølnes

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Kommunestyret viser til forvaltningsrevisjonsrapport «Rus og psykisk helsevern». Kommunestyret tar opplysningene og konklusjonene i rapporten til orientering og slutter seg til anbefalingene som gis i den.

    Kommunestyret ber kommunedirektøren sørge for oppfølgning av rapportens anbefalinger med bakgrunn i de funn som er gjort i undersøkelsen, herunder

    • Vurderer i hvilken grad kommunen har en tilstrekkelig kapasitet med hensyn til personell innenfor rus- og psykisk helsevern
    • Vurderer tiltak som kan hjelpe brukerne til å gjennomføre individuelle planer
    • Vurderer mulighetene for å styrke samarbeidet med legetjenesten samt NA


    Behandling

    Votering - kontrollutvalgets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  • Tertialrapport 2.tertial 2022 Hammerfest Havn KF Hoveddokument 98KB
    Brevdato: 09.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Hammerfest kommunestyret tar tertialrapporten for 2.tertial 2022 for Hammerfest Havn KF til orientering



    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  • Økonomiplan 2023-2026, budsjett 2023 - Hammerfest Havn KF Hoveddokument 118KB
    Brevdato: 11.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • Hammerfest kommunestyre vedtar at Hammerfest Terminalen AS skal overta 180 millioner av gjelden i 2023
    • Hammerfest kommunestyre vedtar økonomiplanen 2023-2026 og budsjett 2023 som vist i saken
    • Hammerfest kommunestyre vedtar et låneopptak på inntil kr 91 320 000 i 2023
    • Hammerfest kommunestyre ber Havna budsjettere, spesifikt og på egen post, for vedlikehold av kaiene i kommunens distrikt ved budsjettframlegget i 2024
    • Kommunestyret vil ha en løsning på plass for Survika jfr. tidligere vedtak. Det forventes tilbakemelding i saken på nyåret 2023.


    Behandling

    Votering:

    Tilleggsforslag SV

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Tilleggsforslag fremmet av Jan Tore Kvalnes (uavh) Survika

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Tilleggsforslag fremmet av Jan Tore Kvalnes (uavh) Redusere investeringsrammen

    For: 15 stemmer - FrP 2, H 1: Monique Jørgensen, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 3: Elisabeth Rønning, Ingrid Petrikke Olsen, Yngve Nilsen, UAVH 3
    Mot: 20 stemmer - Ap 15, H 1: Asbjørn Eliassen, KrF 3, SV 1: Åse-Marie Småvik

    --------------------------------------------

    Formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Tertialrapport Hammerfest Parkering KF, 2.tertial 2022 Hoveddokument 97KB
    Brevdato: 11.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Hammerfest kommunestyret tar tertialrapporten for Hammerfest Parkering KF til orientering.



    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Gebyr- og avgiftsregulativ 2023 - Hammerfest Parkering KF Hoveddokument 209KB
    Brevdato: 11.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Hammerfest kommunestyret vedtar nye parkeringsgebyrer for Hammerfest Parkering KF for 2023 slik det fremgår av saken.



    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Økonomiplan 2023-2026, budsjett 2023 - Hammerfest Parkering KF Hoveddokument 98KB
    Brevdato: 11.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Hammerfest kommunestyret vedtar Hammerfest Parkering KF sin økonomiplan for 2023-2026 og budsjett for 2023



    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Tertialrapport 2.tertial 2022 Hammerfest kommune Hoveddokument 135KB
    Brevdato: 03.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Hammerfest kommunestyret tar tertialrapporten for 2.tertial 2022 for Hammerfest kommune til orientering



    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Gebyrgrunnlag for selvkostområdet vann for perioden 2023-2026 Hoveddokument 310KB
    Brevdato: 01.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • Gebyrsatsene for vann økes med 15 % i 2023, økes med 12% i 2024 og økes med 6% i 2025 og 2026.
    • Tilknytningsavgift for vann holdes uendret på 2022 – nivå og budsjetteres med kr. 1,5 millioner i inntekter for hvert av årene 2023 – 2026


    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Gebyrgrunnlag for selvkostområdet avløp for perioden 2023-2026 Hoveddokument 300KB
    Brevdato: 01.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • Gebyrsatsene for avløp økes med 6 % i 2023 og økes med 4% i perioden 2024-2026.
    • Tilknytningsavgift for avløp holdes uendret på 2022 – nivå og budsjetteres med kr. 1,0 millioner i inntekter for hvert av årene 2023 – 2026.


    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Gebyrgrunnlag for selvkostområdet feiing og tilsyn for perioden 2023-2026 Hoveddokument 208KB
    Brevdato: 02.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • Gebyrsatsene for feiing og tilsyn for boliger og fritidsboliger økes med 3% i 2023. Satsene utgjør kr. 304,00 for boliger og kr. 430 for fritidsboliger.
    • For perioden 2024 – 2026 foreslås satsene økt med 3%
    • Et eventuelt mindre forbruk avsettes til selvkostfond feiing og tilsyn. I motsatt tilfelle belastes et merforbruk selvkostfondet/fremføres som underskudd for reduksjon av fremtidig overskudd.


    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Gebyrgrunnlag for selvkostområdet renovasjon for perioden 2023-2026 Hoveddokument 250KB
    Brevdato: 01.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • Gebyrsatsene for renovasjon for husholdninger og fritidsboliger/hytter økes med 5 % for 2023.
    • Gebyrsatsene for renovasjon for husholdninger og fritidsboliger/hytter i perioden 2024-2026 økes med 5%.
    • Et eventuelt mindre forbruk avsettes til selvkostfond renovasjon. I motsatt tilfelle belastes et merforbruk selvkostfondet/fremføres som underskudd for reduksjon av fremtidig overskudd.
    • Kommunestyret ønsker at det skal innføres tilfredsstillende gjenvinningsordninger i distriktet. I den anledning er det ønskelig at det kommer en sak tilbake til behandling i relevante utvalg og kommunestyret.


    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Utskrivning av eiendomsskatt for 2023 Hoveddokument 122KB
    Brevdato: 31.10.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • I medhold av eiendomsskatteloven §§ 2 og 3 skal det for budsjettåret 2023 utskrives eiendomsskatt etter eiendomsskattelovens § 3 a, dvs. faste eiendommer i hele kommunen.
    • Det skrives også ut eiendomsskatt på et «særskilt fastsatt grunnlag» i samsvar med overgangsregelen i eiendomsskatteloven §§ 3 og 4 første ledd. Det særskilte grunnlaget skal i 2023 reduseres med fem syvendedeler – 5/7 av differansen mellom takst for objektene for 2019 og skattegrunnlaget i 2018.
    • Generell skattesats for de skattepliktige eiendommene utgjør 7 promille.
    • I medhold av eiendomsskatteloven §§ 12 og 13 settes satsene for boliger og fritidseiendommer i hele Hammerfest kommune til 2 promille for 2023.
    • Skatteetatens formues grunnlag benyttes som verdifastsettelsesmetode for utskrivning av eiendomsskatt på boliger.
    • For boligdelen av eiendommer som ikke benyttes til næringsvirksomhet gjelder et bunnfradrag på kr. 600.000. For boliger med flere boenheter gis det et ekstra bunnfradrag for boenheter over 50 m².
    • Skattegrunnlaget for boliger og fritidsboliger blir satt til taksten multiplisert med 0,7, jf. eiendomsskatteloven § 8 A – 3, 6. ledd og | 8 C – 1 annet ledd.
    • Kommunestyrets tidligere vedtak om fritak av eiendomsskatt for utvalgte eiendommer videreføres, jf. eiendomsskatteloven § 7. Eiendommer det gjelder er i hovedsak allmennyttige organisasjoner uten profitt som hovedformål. Det vises for øvrig til PS 2/14 og 14/14.
    • Nyoppførte boliger fritas for eiendomsskatt i 2 år, jf. eiendomsskatteloven § 7 c.
    • Eiendomsskatten skal betales i inntil 12 terminer.
    • Ved taksering og utskrivning av eiendomsskatt benytter kommunen tidligere vedtatte skattevedtekter.


    Behandling

    Votering - formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Gebyr- og avgiftsregulativ 2023 for Hammerfest kommune Hoveddokument 152KB
    Brevdato: 02.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Kommunestyret vedtar rådmannens forslag til gebyr- og avgiftsregulativ for 2023 med følgende endringer:

    Til punkt «Folkebad»

    1. Endring av tekst:

    Barn, pensjonister, funksjonshemmede. Billetter endres til: Billetter barn, honnør, studenter, personer med funksjonsnedsettelse

    Klippekort barn, pensjonister, studenter endres til: Klippekort barn, honnør, studenter, personer med funksjonsnedsettelse

    Sesongkort barn, pensjonister, funksjonshemmede endres til: Sesongkort barn, honnør, studenter, personer med funksjonsnedsettelse

    Voksne. Billetter endres til: Billetter voksne

    2. Endring av satser:

    PunktForeslått fra adm:Endres til
    Billetter barn, honnør, studenter, personer med funksjonsnedsettelse3230
    Klippekort barn, honnør, studenter, personer med funksjonsnedsettelse249240
    Klippekort voksne498560
    Sesongkort barn, honnør, studenter, personer med funksjonsnedsettelse934900
    Sesongkort voksne18672 100
    Billetter voksne6370


    Behandling

    Votering:

    Endringsforslag AP

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Formannskapets innstilling:

    For: 35 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 2, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 3
    Mot: 0 stemmer

  • Økonomiplan 2023-2026 og årsbudsjett for 2023, samfunnsplanens handlingsdel 2023-2026 Hoveddokument 531KB
    Brevdato: 03.11.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Økonomi
    Saksbehandler: Tom Eirik Lunga

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Budsjettbalanse

    • Budsjettet 2023 og økonomiplan 2023-2026 vedtas i balanse

    Oppstilling og budsjett

    • Første året i økonomiplanen 2023-2026 vedtas som budsjett for 2023. Kommunestyret vedtar årsbudsjettet på programområdenivå i tråd med delegeringsreglementet fordeler administrasjonen rammene videre på detaljnivå innenfor sentraladministrasjon og sektorene.

    Investeringer

    • Investeringene vedtas i samsvar med foreliggende investeringsplan

    Låneopptak

    • Det tas opp lån for viderelån (startlån) på kr 30 000 000. Løpetid 30 år, herav de 3 første årene avdragsfrie.
    • Det planlegges ikke med nye låneopptak for investeringer i 2023.

    Skatt

    • Hammerfest kommunes skatteøre for formue og inntekt for 2023 skal være lovens maksimumssatser.

    Forslag til vedtak 133/22- Økonomiplan 2023-2026 og årsbudsjett 2023, samfunnsdelens handlingsdel 2023-2026:

    Drift:
    Opprettholde Forsøl skole (skolestruktur)

    2023202420252026
    2 600 0004 100 0004 100 0004 100 000


    Gratis trygghetsalarm for alle brukere

    2023202420252026
    495 000495 000495 000495 000


    Gratis SF0 for alle 1. klassinger i hele kommunen

    2023202420252025
    2 158 2002 158 2002 158 2002 158 200


    Næringsprosjekter/ Midler til Nærings- og miljøavdelingen

    2023202420252026
    1 500 0001 500 0001 500 0001 500 000


    Sum; inndekning ved bruk av havbruksmidler:

    2023202420252026
    6 753 2008 253 2008 253 2008 253 200


    Investeringer:
    Dagsenter Parkgata

    2023202420252026
    2 500 0002 500 000


    Kunstgress Breidablikk

    2023202420252026
    2 000 0002 000 000


    Forprosjekt Isbjørnhallen/Breidablikk

    2023202420252026
    1 000 000000


    Forprosjekt Rypefjord Sykehjem

    2023202420252026
    1 000 00000- 1 000 000


    Ny tråkkemaskin

    2023202420252026
    02 500 00000


    Sum investeringer

    2023202420252026
    6 500 0007 000 0000- 1 000 000

    Investeringene tas inn på overskudd på finansieringsområdet i 2023, og ved økt låneopptak i 2024.

    Endringsforslag:

    • Hammerfest kommunestyre bevilger fem millioner kroner til oppussing, installasjon av brannslokkingsanlegg og universell utforming av Kvalsund kirke. Inndekning tas primært fra ubrukte lånemidler, og om det ikke er tilstrekkelig dekkes resterende beløp fra havbruksfondsmidler.
    • Nedtak av stilling på Kokelv Bo- og omsorgssenter gjennomføres ikke. Stillingen settes vakant i påvente av økt antall beboere.

    Verbalforslag:

    • Rådet for funksjonshemmede var på besøk i Kvalsund kirke for noen måneder siden, og det ble påpekt store mangler! Dette er høyst sannsynligvis ikke unikt for distriktskirkene at det mangler universell utforming. Derfor ber Kommunestyret administrasjonen å kartlegge om det er universell utforming på plass i alle offentlige bygg i Hammerfest kommune. For så komme med en kostnadsberegning og fremdriftsplan til kommunestyret, med det mål om at alle offentlige bygg i hele Hammerfest kan brukes av kommunens innbyggere, uansett funksjonsnedsettelse.
    • Kommunestyret ber rådmannen om en vedlikeholdsplan for kirkebygg i Hammerfest kommune, videre vurdere tilstand, nødvendig vedlikehold, og foreslå tiltak og prioriteringer for utbedring.
    • Kommunestyret ber rådmannen hente tilbake saken om gang-/sykkelveg til Forsøl som har stått parkert i mange år og starte behandlingen av dette særdeles viktige prosjektet på nytt. Tiltaket må defineres og begrunnes som et selvstendig og topprioritert miljø- og sikkerhetsprosjekt i kommunen. Utgangspunktet er at gang- og sykkelvegen er et elementært, selvskrevet og påkrevd trafikksikkerhetstiltak som må og skal gjennomføres, da innbyggerne i Hammerfest har krav på de samme trygge rammene for sin ferdsel og sitt friluftsliv som alle andre. I tillegg handler prosjektet om å binde sammen kommunens bydeler/boligstrøk på en hensiktsmessig måte som fremmer bolyst og trivsel og å bidra til bedre folkehelse gjennom tilrettelegging for fritids- og utendørsaktiviteter og en sunn livsstil.
    • Kommunestyret ber rådmannen vurdere miljøtiltak for området rundt Storvannet. Tiltak som bør vurderes:
      • Opprydding i strandsone ved holmenbukta
      • Opprydding i strandsone ved Elvetun
      • Mulighet for utplassering av brygge
      • Mindre tiltak oppfordres til å igangsette innenfor vedtatte rammer
    • Kommunestyret ber rådmannen gi en status på tilstand på kommunale veier i distriktet. Videre vurdere og foreslå tiltak og prioritering for utbedringer. Kommunestyret ber særlig om prioritering for veier som benyttes som skolevei og/eller er viktig for næringsliv.
    • Administrasjonen utreder kostnader med å etablere rask psykisk helsehjelp som et kommunalt tilbud, både med hensyn til organisering, kostnader til opplæring og drift, samt lokaliteter. Vi ber administrasjonen komme med svar innen starten av mars 2023.
    • Gjennomgang av reelle besparelser og «andre» kostnader ved utfasing av seniortiltak. Vi i Hammerfest Arbeiderparti er bekymret for om utfasing av seniortiltak kan påvirke følgende forhold:
      • Kompetanseflukt på grunn av at flere tar ut AFP
      • Kommunens kostnader ved at dette kan føre til at flere tar ut AFP
      • Hammerfest kommunes attraktivitet som arbeidsgiver
      • Vi ønsker derfor at rådmannen kommer tilbake med en utredning av innsparingstiltaket. Vi ber om at tillitsvalgte involveres i utredningsarbeidet. Utredningen legges fram for kommunestyret senest i forbindelse med revidert budsjett 2023. Det forutsettes at det ikke foretas endringer av «Seniorpolitikk Hammerfest kommune.» før kommunestyret fatter endelig vedtak om endring av punkt 3.4 og 3.5.
    • I forbindelse med oppgradering av Breidablikk stadion i form av skifte av kunstgress 2023 ber kommunestyret rådmannen igangsette arbeidet med en plan for helårlige aktiviteter tilknyttet Breidablikk helårlige nærmiljøanlegg. Planen må inneholde helårige flerbruks aktiviteter som kan benyttes av hele befolkningen, lag, foreninger, klubber, omsorgsinstitusjoner, samt skole og barnehager. Videre må det i arbeidet avklares muligheter for etablering av tribuner med vindskydd mellom kunstgress banen og breidablikkvannet. Eksisterende tursti rundt Breidablikkvannet opprettholdes og videreutvikles med muligheter for befolkningen å drive egenorganisert helårige aktiviteter samt aktivitet i regi av den frivillige medlemsbaserte idretten. Planen må tilfredsstille kravene for tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet og legges frem til politisk behandling våren 2023.
    • Kommunestyret ber om at arbeidet med kommunedelplan for naturmangfold, som ble vedtatt i 2020, startes opp i løpet av 2023.
    • Kommunestyret ber om å få forelagt en sak om hvordan kommunen tilrettelegger nødvendige fasiliteter for den voksende sjarkflåten. I dette bes det om å vurdere muligheten for å framskynde arbeidet med tiltak som allerede ligger i næringsplanen, og eventuelt forsterke disse etter dialog med næringen.
    • Bamble kommune har et fond som lavinntektsfamilier kan søke på: Engangsstøtte til økte levekostnader for husstander i Bamble kommune med lav inntekt. Fondet har retningslinjer som treffer bredt blant de som trenger det mest. Hammerfest kommune starter et utredningsarbeid og legger saken fram for politisk behandling våren 2023 før revidert budsjett skal behandles.
    • Hammerfest kommunestyre ber administrasjonen forberede og presentere en sak om støttekontakt til (hjemmeboende) eldre.
    • Kommunestyret ber rådmannen se på mulighetene for sommeråpent svømmebasseng i Akkarfjord innenfor vedtatte driftsrammer.


    Behandling

    Votering

    Verbalforslag AP/KrF - vedlikeholdsplan for kirkebygg i Hammerfest kommune

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag SP - gang- og sykkelvei til Forsøl

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag AP - miljøtiltak Storvannet

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag AP - kommunale veier i distriktet

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag Tom-Kristian Tommen Hermo (uavh) - rask psykisk helsehjelp

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag Tom-Kristian Tommen Hermo (uavh) - Kontorer 1. etg i Parkgata 18

    For: 8 stemmer - R 2, SV 4, UAVH 2
    Mot: 26 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, Sp 3

    --------------------------------------------

    Verbalforslag AP - Gjennomgang av reelle besparelser og «andre» kostnader ved utfasing av seniortiltak

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag AP - Årsbudsjett 2023- Breidablikk Stadion kunstgress- Breidablikk helårige nærmiljøanlegg

    For: 31 stemmer - Ap 16, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 3 stemmer - FrP 2, H 1

    --------------------------------------------

    Verbalforslag MDG - kommunedelplan for naturmangfold

    For: 18 stemmer - FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 16 stemmer - Ap 16

    --------------------------------------------

    Verbalforslag SV - Hammerfest som fiskerikommune

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag SV - prosjekt helse og omsorg

    For: 11 stemmer - FrP 2, H 1, KrF 1: Per-Øystein Utstrand, MDG 1, SV 4, UAVH 2
    Mot: 23 stemmer - Ap 16, KrF 2: Truls Olufsen-Mehus, Vegard Loke Rønning, R 2, Sp 3

    --------------------------------------------

    Verbalforslag Jan Tore Kvalnes (uavh) - Breidablikk område og prosjektutvikling sett under ett

    For: 6 stemmer - MDG 1, Sp 3, UAVH 2
    Mot: 28 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, R 2, SV 4

    --------------------------------------------

    Verbalforslag Jan Tore Kvalnes (uavh) - engangsstøtte til økte levekostnader

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag H - støttekontakt

    For: 28 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 1: Åse-Marie Småvik, UAVH 2
    Mot: 6 stemmer - KrF 3, SV 3: Elisabeth Rønning, Yngve Nilsen, Ingrid Petrikke Olsen

    --------------------------------------------

    Verbalforslag AP - sommeråpent svømmebasseng i Akkarfjord

    For: 34 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

    --------------------------------------------

    Verbalforslag Jan Tore Kvalnes (uavh) - AKS prioritert liste over vedlikeholdsbehov

    For: 16 stemmer - H 1, KrF 3, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 18 stemmer - Ap 16, FrP 2

    --------------------------------------------

    Verbalforslag SP - oppgradering/vedlikehold, Forsøl skole og barnehage

    For: 13 stemmer - KrF 1: Per-Øystein Utstrand, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 21 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 2: Truls Olufsen-Mehus, Vegard Loke Rønning

    --------------------------------------------

    Forslag MDG - klima- og miljøfond

    For: 7 stemmer - MDG 1, R 2, SV 4
    Mot: 27 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, Sp 3, UAVH 2

    --------------------------------------------

    Forslag SP - klima- og miljøfondet

    For: 12 stemmer - KrF 1: Per-Øystein Utstrand, MDG 1, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 1
    Mot: 22 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 2: Truls Olufsen--Mehus, Vegard Loke Rønning, UAVH 1

    --------------------------------------------

    Forslag AP/KrF - oppussing, brannslokkingsanlegg og universell utforming, Kvalsund kirke

    For: 25 stemmer - Ap 16, KrF 3, R 2, Sp 3, UAVH 1: Eva Gebhardt Sjøtun
    Mot: 9 stemmer - FrP 2, H 1, MDG 1, SV 4, UAVH 1: Jan Tore Kvalnes

    --------------------------------------------

    Budsjettforslag 2023 - SV

    For: 8 stemmer - R 2, SV 4, UAVH 2
    Mot: 25 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, Sp 3

    --------------------------------------------

    Budsjettforslag 2023 fra de uavhengige.

    For: 7 stemmer - R 2, SV 3: Ingrid Petrikke Olsen, Yngve Nilsen, Åse-Marie Småvik, UAVH 2
    Mot: 26 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, Sp 3, SV 1: Elisabeth Rønning

    --------------------------------------------

    Nytt forslag AP - oppdatert innstilling på finansiering

    For: 24 stemmer - Ap 16, KrF 3, Sp 3, UAVH 2
    Mot: 9 stemmer - FrP 2, H 1, R 2, SV 4

    --------------------------------------------

    Formannskapets innstilling

    For: 29 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, R 2, Sp 3, UAVH 2
    Mot: 4 stemmer - SV 4

    Protokolltilførsel:

    SV er bekymret for pengebruken i Hammerfest Kommune. Det er i dag brukt 24 millioner + 5 millioner + 15 millioner av havbruksfondet, til sammen 45 mill. I tillegg er reserve rente, pensjon og lønn redusert i rådmannens fremlegg.
    Ingrid Petrikke, SV

  • Referatsak(er) Hoveddokument 80KB

    152/22 - 22/35542 - Referatsak(er)

    Journaldato: 21.12.2022  1 dokument
    Brevdato: 08.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: kommunedirektørens stab
    Saksbehandler: Dina Kjølnes

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Referatsaken tas til orientering.



    Behandling

    Votering - rådmannens innstilling:

    For: 33 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  • Dokumentet er offentlig, men ikke publisert. Ta kontakt for nærmere informasjon.

    22/09 - 22/34358 - Oppfordring om bosetting av flyktninger i 2023

    Journaldato: 29.11.2022  Avsender(e): Integrerings- og mangfoldsdirektoratet   
    Dokumentet er offentlig, men ikke publisert. Ta kontakt for nærmere informasjon.
    Brevdato: 25.11.2022
    Dokumenttype: Innkommende dokument
    Ansvarlig enhet: Innvandrertjenesten
    Saksbehandler: Ellen Johansen
     
  • Godkjenning av protokoll fra møte 08.12.2022 Hoveddokument 83KB
    Brevdato: 08.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: kommunedirektørens stab
    Saksbehandler: Dina Kjølnes

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Vi utsetter saken til neste kommunestyremøte



    Behandling

    Votering - utsettelsesforslag AP:

    For: 33 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  • Orienteringssak - Hammerfest kommunes vennskapsbyer Hoveddokument 171KB
    Brevdato: 12.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: Oppvekst og kultur
    Saksbehandler: Grethe Johannessen

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Saken utsettes til første møte i 2023



    Behandling

    Votering - utsettelsesforslag KrF:

    For: 33 stemmer - Ap 16, FrP 2, H 1, KrF 3, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

  •  Ekstra stønad til jul Hoveddokument 88KB

    155/22 - 22/36334 - Ekstra stønad til jul

    Journaldato: 21.12.2022  1 dokument
    Brevdato: 15.12.2022
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: kommunedirektørens stab
    Saksbehandler: Dina Kjølnes

    Dokumenter

     

    Vedtak

    • Hammerfestkommune skal ikke avkorte andre ytelser ved utbetaling av engangsstøtte til uføretrygdede på minstesats vedtatt i statsbudsjett for 2023.
    • Hammerfest kommune skal så fort som mulig, som vedtatt i nysalderingen av statsbudsjettet for 2022, sørge for en uavkortet økning til sosialhjelpsmottakere i desember: 1000 kr pr mottaker og 1000 kr pr barn


    Behandling

    Votering - forslag R:

    For: 32 stemmer - Ap 15, FrP 2, H 1, KrF 3, R 2, Sp 3, SV 4, UAVH 2
    Mot: 0 stemmer

Fremmøte

Fremmøte
PolitikerPartiMedlemstypeMobilE-Post
Terje WikstrømArbeiderpartietOrdfører904 75 987Terje.Wikstrom@hammerfest.kommune.no
Elisabeth RønningSosialistisk VenstrepartiVaraordfører915 13 578elisabeth.ronning@hammerfest.kommune.no
Elin Mølmann HolmgrenMedlem913 70 314elinmoelmann@gmail.com
Ulf Terje Nyheim EliassenArbeiderpartietMedlem953 30 288ulvf8@hotmail.com
Grete Jensstad SvendsenArbeiderpartietMedlem957 80 983gretesvendsen6@gmail.com
Anne-Mette BæiviArbeiderpartietMedlem995 30 291ambaeivi@hotmail.com
Christian Bergeton KlaussenArbeiderpartietMedlem476 55 014Christian.Klaussen@hammerfest.kommune.no
Karl-Tore AndersenArbeiderpartietMedlem950 45 656karl.tore.andersen@aibel.com
Silje Merethe HolmgrenArbeiderpartietMedlem992 96 771siljeh_88@hotmail.com
Wendy HansenArbeiderpartietMedlem907 83 812wenzlover@hotmail.com
Helena Engman Wikstrøm ArbeiderpartietMedlem481 37 526hel.wik@hotmail.com
Gerd Johanne IsaksenFremskrittspartietMedlem951 04 834gerd.isaksen@hammerfest.kommune.no
Arne Reidar MyrsethFremskrittspartietMedlem952 47 103arne.myrseth@hammerfest.kommune.no
Kristel Monique JørgensenHøyreMedlem994 20 597k_monique@hotmail.com
Vegard Loke RønningKristelig FolkepartiMedlem456 67 879vegardloke@gmail.com
Truls Olufsen-MehusKristelig FolkepartiMedlem474 58 919trulskrf@gmail.com
Linn Nybråten TjønsøMiljøpartiet De GrønneMedlem922 67 172linnnt@gmail.com
Lars Ivar WæhreRødtMedlem915 71 663Lars.Ivar.Waehre@hammerfest.kommune.no
Lodve Anders SvareSenterpartietMedlem922 35 072lodveas@gmail.com
Erik LemikaSenterpartietMedlem481 28 385erik.lemika@hammerfest.kommune.no
Ingrid Petrikke OlsenSosialistisk VenstrepartiMedlem926 34 747ingridpetrikkeo@gmail.com
Yngve NilsenSosialistisk VenstrepartiMedlem988 85 317Yngve.nilsen@kvalsund.kommune.no
Eva Gebhardt SjøtunUavhengige representanterMedlem959 60 911geb-sjo@online.no
Tom-Kristian Tommen HermoUavhengige representanterMedlem412 34 595tommen1111@outlook.com
Jan Tore KvalnesUavhengige representanterMedlem400 38 383Jantore.kvalnes@hammerfest.kommune.no
Ingar Elling M. Eira ArbeiderpartietVaramedlem476 02 939ravdul77@gmail.com
Haldis OlsenArbeiderpartietVaramedlem991 07 906haldisolsen@icloud.com
Chris Alexander Pedersen Jørgensen ArbeiderpartietVaramedlem909 53 872chris.alexander.jorgensen@gmail.com
Ørjan PedersenArbeiderpartietVaramedlem993 78 479oerjanpedersen.96@gmail.com
Stig Ole PedersenArbeiderpartietVaramedlem950 34 447stiolpe@online.no
Simon KongsbakArbeiderpartietVaramedlem464 09 588kongsbaksimon@gmail.com
Asbjørn EliassenHøyreVaramedlem907 90 869eliassen34@gmail.com
Turid LienKristelig FolkepartiVaramedlem922 30 026turidlien68@gmail.com
Per-Øystein Utstrand Kristelig FolkepartiVaramedlem415 56 694per@utstrand.com
Ole Ingvald HansenRødtVaramedlem909 76 296oleingvaldo@gmail.com
Gro MyhreSenterpartietVaramedlem906 23 157gro.myhre@hammerfest.kommune.no
Katrine PrydzSosialistisk VenstrepartiVaramedlem977 15 764katrine.prydz@gmail.com
Åse-Marie SmåvikSosialistisk VenstrepartiVaramedlem913 34 710Aasemariesmavik@icloud.com
Kurt Alfred Methi913 70 896kurt.methi@hammerfest.kommune.no
Stina Løkke78 40 25 13stina.lokke@hammerfest.kommune.no
Elisabeth Paulsenelisabeth.paulsen@hammerfest.kommune.no
Odd Edvardsenodd.edvardsen@hammerfest.kommune.no
Tom Eirik Lungatom.eirik.lunga@hammerfest.kommune.no
Jørn Bergjorn.berg@hammerfest.kommune.no
Rattina Pettersen78 40 25 43Rattina.Pettersen@hammerfest.kommune.no
Christer Ringheimrinchr@hammerfest.kommune.no
Gunnar Lillebo92 66 04 92gunnar.lillebo@hammerfest.kommune.no
Martine Thorbjørnsen Holm78 40 25 42martine.thorbjornsen.holm@hammerfest.kommune.no
Per Harald Aronsen78 40 25 61pha@hammerfest.kommune.no
Erik Johannessen977 72 453erik.johannessen@hotmail.com
Mia Suh Nissen78 40 25 16Mia.Nissen@hammerfest.kommune.no
Leif Vidar Olsen78 40 25 04leif.vidar.olsen@hammerfest.kommune.no
Arve Solvi Paulsen78 40 25 09arve.paulsen@hammerfest.kommune.no
Bodil Negård78 40 24 04bodil.negard@hammerfest.kommune.no
Berit Hågensen (Ikke møtt) ArbeiderpartietMedlem404 57 914berit.hagensen@hammerfest.kommune.no
Andreas Veum Gamst (Ikke møtt) ArbeiderpartietMedlem959 47 631andreas.gamst@hammerfest.kommune.no
Jon Atle Birkeland (Ikke møtt) HøyreMedlem917 04 830jb322@kirken.no
Ellen Birgitta Johansen (Ikke møtt) Kristelig FolkepartiMedlem911 68 352Ellenbirgitta@hotmail.com
Aud Marie Tandberg (Ikke møtt) RødtMedlem917 40 270amtandberg@gmail.com
Oddvar Linnes (Ikke møtt) SenterpartietMedlem483 63 577oddvar.linnes@gmail.com
Laura Kjølås (Ikke møtt) Sosialistisk VenstrepartiMedlem992 50 374laura.kjolas@gmail.com
Heidi Marie Mauno Sletten (Ikke møtt) Uavhengige representanterMedlem952 05 773hmauno1@gmail.com