Bekreftet koronasmitte i Akkarfjord

Vi har nå fått bekreftet koronasmitte hos en pasient i Akkarfjord på Sørøya som har reist med hurtigbåt fredag 23. april. Alle som var på samme båtrute som den smittede har blitt bedt om å være i ventekarantene. De er nå å regne som nærkontakter til en bekreftet smittet, og skal gå i smittekarantene.

Pasienten som er bekreftet smittet reiste med disse båtavgangene

• fra Alta til Hammerfest fredag 23. april kl. 14:45
  • fra Hammerfest i Akkarfjord fredag 23. april kl. 16:40

Alle som var med båten skal i smittekarantene

Hvis du var med en av disse avgangene, regnes du nå som nærkontakt til et bekreftet smittetilfelle, og du skal nå gå i smittekarantene. Ta kontakt med fastlegen din for å bestille koronatest så fort som mulig. Også barn bør testes, i samråd med foreldre/foresatte.

Vi ber også om at du tar kontakt med kommunens smittesporingsteam med beskjed om at du var med en av disse båtene.

Du kan sende en SMS eller ringe til smittesporingsteamet på telefon

485 00 524

Send gjerne bare en SMS med teksten «Jeg var med båten til Hammerfest/Akkarfjord», så tar smittesporingsteamet kontakt med deg.

Alle husstandsmedlemmer og nærkontakter til de som var med båten skal i ventekarantene

Hvis du er husstandsmedlem til en av de som var med båten og som nå skal i smittekarantene, skal du nå gå i ventekarantene. Da må du holde deg i karantene inntil husstandsmedlemmet som er i smittekarantene har fått negativt svar på koronatest, eller til den personens karantenetid på 10 dager er fullført. Dette gjelder også hvis du har vært i nærkontakt (mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter) med en av de som var med båten.

Koronatelefonen er åpen

Hammerfest kommunes koronatelefon er åpen nå og fram til kl. 19 i kveld.
Ellers er telefonen åpen hverdager 08:00 - 15:00

484 09 779

Du kan også sende oss melding på facebook eller på e-post covid19@hammerfest.kommune.no