Hammerfest finalist som Norges kulturkommune!

Norges kulturkommune er en pris som er innstiftet og deles ut av Norsk kulturforum. Prisen er en anerkjennelse av kommuner som jobber godt med hele bredden av kulturlivets utfordringer og muligheter, der både offentlige, frivillige og private aktører har sin plass og rolle i et helhetlig lokalt kulturliv. I år er Hammerfest én av fire finalister! 

Arktisk kultursenter lyssatt med fargene fra det samiske flagget - Klikk for stort bilde Sverre Gjørvad  

Pressemelding fra Hammerfest kommune 


Dette skriver juryen om Hammerfest i sin begrunnelse: 

«Kommunen er en nylig sammenslått kommune som ikke ennå har fått nytt planverk på plass. Likevel har de en tydelig forankra satsing på eksisterende kulturinstitusjoner, i tillegg til flere nye satsingsområder. Det kan se ut som om utforminga av søknaden i seg selv har vært viktig for videre planer, og det er tydelig at det er lagt inn mye ressurser for å utarbeide disse. Hammerfest legger også inn betydelig med ressurser både i egne tjenester og i form av tilskudd. Det satses på egen særegenhet, gjennom egen lysplan, mangfold og inkludering, arktisk senter og ikke minst et fokus på det samiske.» 

Kommunalsjef for oppvekst og kultur, Arve Paulsen forklarer at satsingen på kultur er solid politisk forankret i Hammerfest: 

– Kommunestyret har over mange år vist en solid vilje til å satse på kultur i kommunen vår. De har skjønt at et rikt og fyldig kulturlivet er en av de tingene som gjør livet verdt å leve og kommunen verdt å bo i. Det er vi i kultursektoren veldig glade for – og vi setter stor pris på anerkjennelsen ved å komme på finaleplass til kåringen av Norges kulturkommune. Nå holder vi tomlene for at vi komme ut på topp helt til slutt også! 

Fagleder for kultur, Grethe Johannessen forteller at det har vært et omfattende arbeid å få laget en god søknad: 

– Det har vært nyttig for oss, også for vår interne oversikt, å gå gjennom og sammenfatte alle tilbudene og planene vi har. Det er i grunnen helt på sin plass å være litt imponert over hva som finnes her i den nye, sammenslåtte kommunen vår! 

Den endelige kunngjøringen av hvem som blir Norges kulturkommune 2021 skjer under Arendalsuka 20. August. 

Hammerfest – Norges kulturkommune 2021? - Hammerfest kommune 

Kontakt

Sverre Gjørvad
Produsent
AKS
E-post
Mobil 906 01 117