Hammerfest kommune ønsker alle en riktig god påske!

Kommunen stenger de fleste av sine tjenester onsdag 27. mars kl. 12:00. I den anledning har vi samlet en del praktisk informasjon du kan ha nytte av i påsken.

Samfunnskritiske tjenester med vaktordninger vil fortsatt holde åpent.

• Her finner du en oversikt over de kommunale vakttelefonene.
  • Brøytemannskapet ønsker alle en god påske, de har et vaktlag i påskeuken og skal gjøre sitt beste for å holde veiene ryddige. Nedsatt bemanning kan periodevis føre til at boliggater må vente med å få veiene ryddet. Du finner all informasjon om brøyting, og kan lese om dine plikter som innbygger på siden vår om brøyting og strøing

Påsken er høysesong for å legge ut på tur. Enten du farer til fots, på ski eller snøscooter er det viktig å gjennomføre turen trygt. Det er betydelig fare for skred i Vest-Finnmark for tiden og vi har derfor tatt med noen forenklede regler til å hjelpe deg å gjennomføre turen på en forsvarlig måte. Vi oppfordrer likevel til å lese gjennom den fullstendige versjonen av fjellvettreglene før du legger ut på tur.
  1. Planlegg turen og meld fra hvor du går
  2. Tilpass turen etter evne og forhold
  3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.
  4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
  5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
  6. Ta trygge veivalg.
  7. Bruk kart og kompass.
  8. Vend i tide, der er ingen skam å snu.
  9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.

Kommunen åpner med normal drift igjen tirsdag 2. april.

God påske, ta vare på deg selv og andre!

Har du spørsmål? Ta kontakt med servicekontoret før onsdag 27. mars klokken 12:00.