Klare for massevaksinering

Fra og med i dag flytter kommunens koronavaksinering fra Arktisk kultursenter til Hammerfesthallen på Prærien, og Hammerfest kommune er rigget for å vaksinere mange i ukene som kommer.

Vi har lenge vært klare for å motta flere vaksinedoser og å massevaksinere store deler av vår befolkning i sommerukene. Selv om antallet doser ikke blir så stort som først forespeilet, vil vi likevel få en betydelig økning i antallet som blir vaksinert hver uke. Vi flytter derfor vaksineringen fra Arktisk kultursenter til Hammerfesthallen på Prærien fra i dag.

Alle som skal vaksineres må ha timeavtale

Alle som skal vaksineres får en timeavtale med informasjon om oppmøtested og –tid. Det går altså ikke an å møte opp til vaksinering uten timeavtale – da vil man bli avvist.

Vi setter alle vaksinedoser vi kan få

Det er Folkehelseinstituttet, FHI, som fordeler vaksinedoser til alle kommunene i landet, og vi får vite hvor mange doser vi får to uker i forveien.

– Det har lenge vært kjent at vi ønsker oss flere vaksinedoser slik at vi kan bli tidligere ferdig med å vaksinere hele den voksne befolkningen. Nå leser vi om kommuner sørpå som sliter med å få brukt alle vaksinene de har, så kanskje vi kan håpe på at det kommer flere doser hit. Vi har i alle fall apparatet klart til å få satt dem, sier assisterende rådmann Elisabeth Paulsen.

Hammerfesthallen