Klare til å vaksinere 16- og 17-åringer

I begynnelsen av september tilbyr vi koronavaksine også til de som fyller 16 eller 17 i år – altså alle som er født i 2004 eller 2005.

Tenåringsjente får vaksine - Klikk for stort bilde AdobeStock / milanmarkovic

Vi planlegger tilbud om fellesvaksinering av alle 16- og 17-åringene i kommunen på Hammerfest videregående skole.

• Onsdag 8. september for 1. dose
  • Onsdag 3. november for 2. dose

Vi ber alle som kan om å bestille time på forhånd på Helsenorge.no. Timebestillingen åpnes en uke før – altså onsdag 1. september. De som ikke får bestilt time på helsenorge.no kan sende en SMS til vaksinetelefonen 413 71 958 med navn, fødselsdato og beskjed om at de ønsker vaksine:

Telefon med tekstmelding: "Navn Navnesen født 31.12.2004 ønsker vaksine 8. september - Klikk for stort bilde

Vi oppfordrer alle til å bestille time, men om man ikke får gjort det, er det mulig å møte opp til drop-in-vaksinering i tidsrommet 09:00 – 14:30.

NB! De som ikke er fylt 16 ennå når vaksinen skal settes, må ha samtykke fra foresatte.
Samtykket må gis på samtykkeskjemaet som kan lastes ned her (PDF, 51 kB).
Begge foreldre eller andre foresatte må gi samtykke.

Også ungdom som ikke er elever på Hammerfest videregående skole kan få vaksine der på disse dagene.

Om man ikke har mulighet til å ta vaksine på disse dagene, kan man bestille time til den ordinære vaksineringen som er for alle innbyggere i kommunen i etterkant av den planlagte vaksineringen - altså aller tidligst torsdag 9. september.

Nærmere informasjon vil bli gitt fra Hammerfest videregående skole til elevene der, og fra kommunen.

Vaksineringen vil foregå i Isbjørnhallen.

Aud Marie Tandberg
Kommuneoverlege