Kulturprisen 2022 gikk til Gamle Mårøys venner

17. mai ble Hammerfest kommunes kulturpris delt ut til Gamle Mårøys venner.

Hovedutvalget for oppvekst og kultur vedtok i møte 2. mai å gi kulturprisen på 30 000 kroner til Gamle Mårøys venner. Prisen ble delt ut i kommunestyresalen på 17. mai

Prisvinneren var nominert av Sylvi Jane Husebye, som i sin nominasjon blant annet skriver:

Gamle Mårøy representerer en viktig del av den gamle kystkulturen som har vært en viktig del i hele kommunen vår – båten som var bindeledd, ferdselsåre og treffsted for folk. Venneforeningen holder alle disse funksjonene ved like. [...] Venneforeningen er veldig gode på å inkludere andre aktører fra kommunen vår, både når det gjelder matservering [og] å gå til steder i vår kommune som er små perler som folk og turister ikke så ofte reiser på egen hånd. [...] I tillegg sørger Venneforeningen for en veldig åpen holdning, og åpen dør, for ikke å si åpen bysse, til både fastboende og tilreisende til kommunen vår. Nesten hver eneste mandag er det medlemskveld der dørene er åpne for alle personer fra alle samfunnslag, aldersgrupper og fagmiljøer.
– og velsmakende vafler blir servert til oss alle!

Gammel passasjerbåt på fjorden i Bergen - Klikk for stort bildeGamle Mårøy i Fjorsteam 2018 i Bergen Tore Sætre / Wikimedia

Grethe Johannessen
Fagansvarlig kultur