Lettelser i koronatiltak fra mandag 7. juni

Formannskapet vedtok i dag ny lokal forskrift som gjelder i to uker fra mandag. Den nye forskriften innebærer en rekke lettelser fra forskriften som gjelder nå.

Idretts- og fritidsaktiviteter

Barn og unge til og med 10. klassetrinn kan nå drive idretts- og fritidsaktiviteter.

• Inntil 15 personer utendørs
  • Inntil 10 personer innendørs

Utendørs fritidsaktiviteter er også tillatt for alle ungdommer og voksne i grupper på inntil 5 personer såfremt avstandskrav på 1 meter kan overholdes.

Trener / instruktør teller ikke med i antallet som kan være med på aktivitet.

Hjemmekontor

Vi går fra pålegg om hjemmekontor til anbefaling om hjemmekontor der det er mulig.

Butikker

Butikker og varehus kan holde åpent.

Bibliotek kan holder åpent for «klikk og hent».

Fortsatt strenge tiltak

Det er fortsatt skjenkestopp og påbud om stenging av spisesteder. Arrangementer er forbudt, kulturaktiviteter er avlyst og det er bare tillatt med maks 5 gjester hjemme (+ beskytted personer).

Gjelder fra mandag 7. juni

Vi minner om at disse lettelsene gjelder fra mandag 7. juni. Vi ber alle fortsette å være nøye med å overholde de strenge smittevernreglene som gjelder.

Hold avstand – vask eller sprit hendene ofte – bruk munnbind der du ikke kan holde avstand – og viktigst av alt: hold deg hjemme hvis du er syk, og test deg for koronasmitte!

Sonni Schumacher
Kommuneoverlege