Mulig koronasmitte i Hammerfest

Et tilfelle av en person som har utviklet luftveissymptomer kort tid etter ankomst i Hammerfest etter å ha vært nærkontakt til påvist smitte i Oslo, behandles som påvist smitte inntil vi har fått svar på koronatest.

En person som nettopp har reist inn til Hammerfest kommune fra Oslo har utviklet luftveissymptomer kort tid etter ankomst til Hammerfest. Personen har vært nærkontakt til et påvist smittetilfelle i Oslo . Vedkommende har kommet til Hammerfest med fly til Alta og har så tatt hurtigbåt fra Alta til Hammerfest og fra Hammerfest til Akkarfjord. For å forhindre et mulig lokalt utbrudd behandler vi dette som et tilfelle av koronasmitte inntil vi får svar på test. FHI foretar smittesporing blant de som har vært på samme fly. Vi ber alle som tok hurtigbåt på en av disse seiliingene om å gå i ventekarantene inntil vi har fått svar på test av personen som reiste fra Oslo:

  • fra Alta til Hammerfest fredag 23. april kl. 14:45
  • fra Hammerfest i Akkarfjord fredag 23. april kl. 16:40

Alle i Akkarfjord må nå være ekstra påpasselige med å holde alle smittevernregler: holde avstand, ha god håndhygiene og ha lav terskel for å be om test ved symptomer. De bør også unngå unødvendige reiser, selv innad i kommunen.

Ved spørsmål, ta kontakt med Hammerfest kommunes koronatelefon: M 484 09 779
(åpen hverdager 8 – 15)