Paviljongen i Hammerfest restaureres

Paviljongen i Hammerfest sentrum er et kjent og kjært landemerke og et populært fotomotiv for turister og besøkende. Dessverre har tidens tann ikke vært nådig mot konstruksjonen, og nå må det omfattende restaurering til.

Paviljongen i Hammerfest sentrum - Klikk for stort bildeKonstruksjonen er usikker og må demonteres

Det er omfattende råteskader på treverket i paviljongen, og det er fare for at den i verste fall kan rase sammen om det for eksempel blir sterk vind. Kommunen vil få sperret av området, og så demontere paviljongen for restaurering.

Vi ber publikum om ikke å bruke paviljongen i mellomtiden, og spesielt passe på at barn ikke leker i paviljongen eller klatrer på konstruksjonen før den demonteres.

Etter restaurering vil paviljongen bli satt opp igjen for å kunne glede kommende generasjoner av hammerfestinger og tilreisende.

Gunnar Lillebo
Assisterende rådmann TDE - teknisk drift og eiendom