Reingjerdet ferdig tettet

Kommunen har nå kommet så langt med vedlikehold og reparasjon av reingjerdet rundt Hammerfest by at gjerdet skal være «tettet» slik at det ikke er flere punkter der reinen kan gå fritt inn gjennom gjerdet.

Gjerdet ved Rypklubben lukkes i helgen 12.-13. juni.

Rein innenfor gjerdet blir nå tatt ut

Nå som gjerdet er lukket, starter arbeidet med å få ut rein som har kommet seg på innsiden. Dette arbeidet vil naturlig nok ta litt tid, så frem til helgen 12.-13. juni er det ikke noe vits i å melde om rein på innsiden av gjerdet.

Vedlikeholdsarbeidet fortsetter

Vi fortsetter arbeidet med å vedlikeholde reingjerdet på steder som vi vet er i dårlig forfatning. Vi ber alle om å være påpasselige med å lukke porter etter seg, så reinen ikke slipper inn igjen i byen.

Om du observerer skader på gjerdet, kan du melde det inn på Nabolaget. Bruk kategorien «Feil på reingjerdet». Her kan du også gi beskjed om du finner rester av plastgjerder som ligger i naturen og som du ikke får fjernet selv.

Du kan varsle om rein innenfor gjerdet

Etter helgen 12.-13. juni kan du varsle om rein som har kommet innenfor gjerdet.
Kommunen og reineierne mottar varsel som legges inn her.

Båndtvang

Vi minner om at båndtvang for hunder gjelder både innenfor og utenfor gjerdet.