Status på smittesituasjonen i Hammerfest fredag 30. april

Fredag ettermiddag har vi fått ett nytt tilfelle av covid-19. Vedkommende utviklet symptomer i karanteneperioden. Vi har nå totalt fire smittede i kommunen. Flere nærkontakter har testet negativt, og flere skoleklasser er dermed tatt ut av ventekarantene.

Innreisende arbeidere

Det siste tilfellet er en nærkontakt til de to smittede arbeiderne. Det er 10 nærkontakter som allerede var i ventekarantene, og de ble testet fredag. Nærkontaktene følges opp av smittesporingsteamet.

Smittetilfelle i Akkarfjord

Det har vært høy testkapasitet de siste dagene. Fredag har rundt 50  blitt testet på testsenteret, og 49 personer har blitt testet av kommunen i Akkarfjord.

Ingen av nærkontaktene har utviklet symptomer, og 31 av 54 nærkontakter har testet negativt.

Mannskapet på begge anløpene fredag 23. april har testet negativt.

Skoleklasser på Hammerfest videregående skole, Fuglenes, Breilia, Fjordtun og Reindalen er tatt ut av ventekarantene.

Vi venter fortsatt på en del testresultat.