Tre nye tilfeller av koronasmitte i Hammerfest kommune torsdag 15. oktober

Tre nye tilfeller av koronasmitte i Hammerfset kommune torsdag 15. oktober.

Torsdag 15. oktober har vi fått bekreftet tre nye tilfeller av koronasmitte covid-19 i Hammerfest kommune. Det er nå totalt fem tilfeller i kommunen. Beredskapsledelsen har vært samlet torsdag kveld, følger situasjonen nøye og vil møtes igjen i morgen tidlig.

Fire av smittetilfellene er knyttet til situasjonen ved Hammerfest sykehus. I tillegg har vi i dag fått bekreftet et nytt tilfelle utenom sykehuset, der vi jobber med å identifisere smittekilden. Vi jobber med å få en oversikt over situasjonen og smittesporingsteamet driver med omfattende smittesporing.

Alle nærkontakter vil bli kontaktet løpet av torsdagskveld eller fredag formiddag.

For å hindre og begrense eventuell smittespredning har vi stengt alle våre institusjoner inntil smittesituasjonen er avklart; Rypefjord sykehjem, Utsikten spesialsykehjem, Utsikten bosenter, Kirkeparken omsorgssenter, Kvalsund sykehjem og Kokelv bo og omsorgssenter.

Mottatte utskrevne pasienter fra Hammerfest sykehus vil bli satt i isolasjon.

Vi vil øke vår kapasitet ved testsenteret fredag, og planlegger å ha åpent i helgen dersom behov for testing skulle tilsi dette.

Det blir ny pressekonferanse fredag 16. oktober kl. 10:30.

Pressehenvendelser

Pressehenvendelser rettes til ordfører Marianne Sivertsen Næss som koordinerer informasjonsarbeidet i forbindelse med koronautbruddet. Faglige spørsmål rettes til teamleder servicekontoret Kristiane M. Krystad, som vil innhente svar fra de som kan svare.

Marianne Sivertsen Næss
Ordfører