Koronainformasjon på mange språk

Tirsdag 23. november gjennomførte Hammerfest kommune informasjonsmøte og demonstrasjon av hjemmetest på til sammen fem språk, på Hammerfest voksenopplæringssenter
 

Denne artikkelen er mer enn 3 måneder gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Pressemelding fra Hammerfest kommune

 

 

I en tid med mye smitte ute i samfunnet, er det mye informasjon å sette seg inn i: mange og ofte skiftende råd og retningslinjer og mange detaljer. For de som ikke har norsk som sitt førstespråk kan det være ekstra utfordrende å holde seg oppdatert.

Hammerfest kommune møtte derfor de minoritetsspråklige elevene ved voksenopplæringssenteret til informasjonsmøter og demonstrasjon av hjemmetest i går, tirsdag 23. november.

Tilsammen rundt 50 engasjerte elever fikk en gjennomgang av hva man skal gjøre hvis man blir smittet, eller bor sammen med noen som blir smittet og hvilke smitteverntiltak som gjelder for tiden. Vi demonstrerte også hjemmetest, og kommunikasjonsrådgiver Eilert Sundt testet negativt ikke mindre enn tre ganger.  ­­

– Sjelden har det vært så positiv å ha en så negativ dag, sier han.

Med hjelp av gode tolker ble det gitt informasjon på swahili, tigrinja, arabisk, norsk og engelsk

Fra kommunen møtte ordfører Terje Wikstrøm, varaordfører Elisabeth Rønning, kommuneoverlege Aud Marie Tandberg og kommunikasjonsrådgiver Eilert Sundt.