Grunnet kraftig vind (liten storm med kraftige vindkast) og utfordringer med snø, vil skoledagen i dag bli annerledes.
Alle må vurdere om vær og kjøreforhold gjør det forsvarlig å kjøre barna til og fra skolene.

Regjeringen har sagt at vi kan reise på vinterferie innenlands i Norge i år. Men vi er fortsatt midt i en pandemi, så vi må passe på å følge smittevernrådene og bidra til å hindre spredning av koronaviruset.

Selv om det fortsatt ikke er snakk om store antall, er Hammerfest kommune godt i gang med vaksinering mot koronaviruset SARS-Cov-2 som gir sykdommen covid-19.

Kommuneoverlegene har gjennomført risikovurdering for covid-19 utbrudd for Hammerfest kommune etter anvisninger fra Folkehelseinstituttet (FHI). Hammerfest ligger per 25. januar 2021 på nivå 1, som er det laveste risikonivået definert av FHI.

Vi har nå en situasjon med mulig spredning av det nye, muterte og mer smittsomme koronaviruset i Oslo-området. Regjeringen har satt i verk svært strenge tiltak i det berørte området. Hammerfest kommune ber tilreisende om å bidra til å hindre en spredning av det muterte viruset hit.

Onsdag 16. desember 2020 har alle Boreals ferger og hurtigbåter i hele Norge fått seilingsnekt av Sjøfartsdirektoratet. Hvis situasjonen vedvarer, vil dette få store konsekvenser for innbyggere i Hammerfest kommune.

Inne på Arktisk kultursenter (AKS) er det lun julestemning, men kulturhusleder Linda Hassfjord og produsent Sverre Gjørvad er allerede langt inne i vinteren og våren i sin planlegging.

Levende lys, peiskos, matlaging og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i juletiden. Gjør det derfor til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytte batteri ved behov på Røykvarslerdagen 1. desember.

På grunn av at vi har mange ansatte i karantene og ekstra smittevernrutiner etter at en ansatt har testet positivt for koronavirus har vi midlertidig besøksstopp ved Rypefjord sykehjem, i påvente av negativt testresultat for de som er i karantene.

Helse- og omsorgssektoren i Hammerfest kommune går nå ned til gul beredskap etter å ha vært på rødt nivå som følge av covid-19-smitte hos en ansatt ved Rypefjord bosenter.

Alle saker