Levende lys, peiskos, matlaging og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i juletiden. Gjør det derfor til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytte batteri ved behov på Røykvarslerdagen 1. desember.

På grunn av at vi har mange ansatte i karantene og ekstra smittevernrutiner etter at en ansatt har testet positivt for koronavirus har vi midlertidig besøksstopp ved Rypefjord sykehjem, i påvente av negativt testresultat for de som er i karantene.

Helse- og omsorgssektoren i Hammerfest kommune går nå ned til gul beredskap etter å ha vært på rødt nivå som følge av covid-19-smitte hos en ansatt ved Rypefjord bosenter.

Vi arrangerer pressekonferanse for ungdom (13 – 19 år) onsdag 18. november kl. 10:30.
Der vil det bli anledning for representanter fra elevrådene fra ungdomsskolene og videregående skole til å stille spørsmål direkte til ordfører og til kommuneoverlegene. Rektor på videregående skole vil også være tilstede.

Fredag 13. november kl. 15 flytter legevakten for Hammerfest kommune tilbake til sin normale plassering på Hammerfest sykehus. Under det lokale koronautbruddet ved sykehuset har den midlertidig vært flyttet til Allmed legesenter.

Kommuneoverlegen 06.11.2020 har fattet lokalt vedtak om forlenget karantenetid for helsepersonell som har vært nærkontakt til påvist smittet med Covid-19. Karantenetiden settes til totalt 14 dager, det vil si en forlengelse på fire dager utover nasjonalt fastsatt karantenetid.

Etter at det ble konstatert covid-19-smitte hos en ansatt ved Rypefjord bosenter onsdag kveld 4. november, driver helse- og omsorgssektoren i Hammerfest nå i rød beredskap.

Hammerfest kommune har produsert informasjonsvideoer på de viktigste språkene som snakkes i kommunen med oppdatert informasjon etter koronautbruddet på Hammerfest sykehus i oktober 2020.

Et skolebarn i Hammerfest har testet positivt for covid-19. I tråd med kommunens beredskapsplan settes barnets skoleklasse i karantene og alle i klassen blir testet for korona

Legevakten for Hammerfest kommune er normalt lokalisert på Hammerfest sykehus. Da sykehuset nå stenger på grunn av det lokale utbruddet av covid-19, vil legevakten flyttes til Allmed legesenter fra mandag 26. oktober kl. 15:00.

Alle saker