Etter at de fleste nasjonale koronatiltakene ble fjernet lørdag 25. september har vi i Hammerfest kommune sluttet å rapportere daglig om nye smittetilfeller. Spredte smitteklynger vil være en del av den nye hverdagen, uten at dette påvirker den løpende risikovurderingen.

Regjeringen har besluttet av pasienter med alvorlig svekket immunforsvar skal få tilbud om en 3. dose med koronavaksine. De fleste av disse pasientene skal vaksineres i kommunehelsetjenesten, men det er spesialisthelsetjenesten som skal velge ut de som skal få den 3. vaksinedosen

Sommersesongen 2021 har det vært et rekordstort antall krykkjer som har hekket på noen av hustakene i Hammerfest sentrum. Støy og skitt fra krykkjene har vært til betydelig plage for mange. Samtidig er det ulovlig å forstyrre krykkja i hekkesesongen.

«På sporet av Arahavde» er et kunst- og kulturprosjekt som har som mål å skape stolthet over vår sjøsamiske kulturarv og kommunens flerkulturelle historie. Prosjektet ble startet i Kvalsund kommune i 2018 og videreført i Hammerfest kommune etter sammenslåingen. Nå er prosjektet snart sluttført!

I begynnelsen av september tilbyr vi koronavaksine også til de som fyller 16 eller 17 i år – altså alle som er født i 2004 eller 2005.

Torsdag 19.  og fredag 20. august har det blitt påvist til sammen 4 nye tilfeller av koronasmitte i Hammerfest. Flere av de smittede har vært på utesteder i smittebærende periode.

Barn og unge under 18 år trenger nå ikke gå i smittekarantene etter å ha vært i nærkontakt med en koronasmittet, men kan i stedet testes etter nærmere retningslinjer. Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære er unntatt og må fortsatt i smittekarantene.

Vi har nå god tilgang på koronavaksine og kan tilby vaksinering til alle som ennå ikke har fått dose 1 eller dose 2. Det er mulig å bestille time selv, og vi har drop-in-vaksinering på torsdager.

Ett nytt tilfelle av koronasmitte i Hammerfest kommune.

Drop-in-vaksinering dose 1 torsdag 12. august i Flerbrukshallen.

Alle saker