Koronavaksinering med AstraZenecas vaksine settes på pause i Norge

De nasjonale helsemyndighetene valgte i går å midlertidig stoppe koronavaksinering med AstraZenecas vaksine i Norge. Dette vil sannsynligvis føre til noe forsinkelser i vaksinasjonsprogrammet også i Hammerfest kommune.

I Hammerfest er det bare helsepersonell som har blitt vaksinert med AstraZeneca-vaksinen. Alle i risikogruppene har blitt vaksinert med Pfizers vaksine, og disse er ikke berørt av pausen i bruk av AstraZenecas vaksine.

De som har fått én dose av AstraZenecas vaksine skulle etter planen få en ny dose i løpet av 12 uker. Vi må avvente nasjonale beslutninger om fortsatt bruk av AstraZenecas vaksine før vi vet hva som vil skje videre med disse.

Alle som har fått beskjed om time for vaksinering, skal møte til time som avtalt. Disse får Pfizer-vaksinen.

Lilja Bjørkås Larsen
Vaksineansvarlig