To nye tilfeller av koronasmitte i Hammerfest kommune

Fredag 27. mars har vi fått bekreftet tilsammen 7 tilfeller av koronasmitte covid-19 i Hammerfest kommune.

En pasient er ankommet fra Oslo nesten to uker siden og holdt i hjemmekarantene. Pasienten er testet etter de nye utvidede kriteriene etter luftveissymptomer, og er frisk i dag. Bor sammen med to andre personer som er uten symptomer, men som er holdt i hjemmekarantene.

Den andre pasienten er innlagt på Hammerfest sykehus for andre årsaker enn luftveissymptomer. Det ble umiddelbart iverksatt isolasjonsregime, og pasientens allmenntilstand er god. Dette er den første sykehusinnlagte med bekreftet koronasmitte i Hammerfest.

Pressehenvendelser

Pressehenvendelser rettes til ordfører Marianne Sivertsen Næss som koordinerer informasjonsarbeidet i forbindelse med koronautbruddet. Faglige spørsmål rettes til kommunikasjonsrådgiver Eilert Sundt, som vil innhente svar fra de som kan svare.

Marianne Sivertsen Næss
Ordfører