To tilfeller av koronasmitte i Hammerfest kommune lørdag 28. mars

Lørdag 28. mars har vi fått bekreftet tilsammen 9 tilfeller av koronasmitte covid-19 i Hammerfest kommune.

To nye pasienter er fanget opp av de nye testkriteriene der vi tester personer i karantene som utvikler luftveissymptomer for infeksjon med koronavirus covid-19.

Begge disse tilfellene dreier seg om relativt unge pasienter, som har vært hold i isolasjon. En er nesten helt frisk og den andre har god allmenntilstand. Begge har vært i karantene etter hjemkomst fra utlandet.

Pressehenvendelser

Pressehenvendelser rettes til ordfører Marianne Sivertsen Næss som koordinerer informasjonsarbeidet i forbindelse med koronautbruddet. Faglige spørsmål rettes til kommunikasjonsrådgiver Eilert Sundt, som vil innhente svar fra de som kan svare.

Marianne Sivertsen Næss
Ordfører