Keramikk-kurs

På denne workshoppen bruker vi naturen rundt oss som inspirasjon. Hammerfest ligger på Kvaløya og skogløse nakne og rå fjell er det som øya hovedsaklig består av. 

Den japanske teknikken; Kurinuki , som betyr «å hule ut» er perfekt for å skape noe fjell- lignende, forskjellige flater og nivåer… Vi bruker flere typer verktøy og kniver. Teknikken er litt røff, akkurat som naturen, der man i hovedsak tar utgangspunkt i en klump leire som man kutter/skjærer i og uthuler. 

Produktene man kan lage er for eksempel vaser, skåler, fat og kopper.  Altså ting som man kan bruke til daglig og som kan vaskes i oppvaskmaskinen. Man kan også lage et skrin eller boks med lokk, eller noe skulpturelt; et monster, en figur, et hode...  Alle når å lage 3 – 5/6 ting ettersom hva man velger. Noe tar litt lengre tid enn andre. 

Når produktene er tørket og råbrent (960°) glaserer jeg de etter ønske. Har mange glasurer/farger å velge i. Man får altså ikke noe med hjem samme dag, men ca 10-14 dager for at tingene skal nå å tørke helt og bli brent to ganger. Siste brenning er med glasur og da brennes de til 1250 grader. 

Kurinuki oversettes fra japansk til 'å uthule' og er en tradisjonell teknikk for å lage keramikk ved å skjære ut fra en enkelt blokk med leire. Å uthule leire på denne måten er en langsom og meditativ prosess som produserer virkelig unike keramikkstykker som aldri kan gjentas.

Annette Sirkka Nora med hjelpere holder kursene i Studio Sirkkas lokaler i Storgata 30 i Hammerfest  

​Kurset er for barn på 1. – 6. trinn (født 2012 - 2017). Det er plass til 8 barn på hvert kurs.

Påmelding

Torsdag 27. juni 10:00 – 14:00
8 plasser

Påmelding 27. juni

Torsdag 4. juli 10:00 – 14:00
8 plasser

Påmelding 4. juli

Torsdag 11. juli 10:00 – 14:00
8 plasser

Påmelding 11. juli

Bilder av keramikk - Klikk for stort bilde

Artikkelliste