Koronavirus - Covid-19

Status koronasmitte og vaksinering i Hammerfest kommune

Klikk for stort bilde

HelseNorge.no har samlet og svarer på de vanligste spørsmålene om koronaviruset. Du kan også bruke chatboten nederst på siden.

Finn informasjon om koronaviruset

Lurer du på noe om koronaviruset?

Gjeldende koronatiltak - i hovedtrekk

Hammerfest kommune har for tiden ingen lokale regler eller anbefalinger som er strengere enn de nasjonale.

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du også ringe helsedirektoratets nasjonale informasjonstelefon:

📞 815 55 015

Hverdager 08:00 – 15:00

Fra utlandet kan du ringe +47 21 93 78 40

Er du urolig eller engstelig og trenger noen å snakke med?

Her finner du en oversikt over nasjonale hjelpetelefoner

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 18 – 2021

Norske flagg med skjærgård i bakgrunnen

For 2. gang må vi arrangere 17. mai-feiring med koronarestriksjoner. Det er noen nasjonalt bestemte begrensninger på hvor mange som kan møtes til 17. mai-arrangementer.

Eldre dame får sprøyte i armen av kvinnelig sykepleier. Begge bruker munnbind.

Hammerfest kommune er i full gang med massevaksinering mot koronaviruset SARS-Cov-2 som gir sykdommen covid-19. I månedsskiftet april/mai har i overkant av 2500 personer fått minst én vaksinedose.

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 17 – 2021

Ingen endring i antall smittede - fortsatt totalt 4 med aktiv covid-19-smitte i Hammerfest kommune

 

Fredag ettermiddag har vi fått ett nytt tilfelle av covid-19. Vedkommende utviklet symptomer i karanteneperioden. Vi har nå totalt fire smittede i kommunen. Flere nærkontakter har testet negativt, og flere skoleklasser er dermed tatt ut av ventekarantene.

På grunn av den uavklarte situasjonen rundt det påviste tilfellet av koronasmitte i Akkarfjord er en del skoleelever og barnehagebarn satt i ventekarantene.

Vi har nå fått bekreftet koronasmitte hos en pasient i Akkarfjord på Sørøya som har reist med hurtigbåt fredag 23. april. Alle som var på samme båtrute som den smittede har blitt bedt om å være i ventekarantene. De er nå å regne som nærkontakter til en bekreftet smittet, og skal gå i smittekarantene.

Et tilfelle av en person som har utviklet luftveissymptomer kort tid etter ankomst i Hammerfest etter å ha vært nærkontakt til påvist smitte i Oslo, behandles som påvist smitte inntil vi har fått svar på koronatest.

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 16 – 2021

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 15 – 2021

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 13 og 14 – 2021

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 12 – 2021

Hammerfest kommune sender ut tilbud om vaksine via SMS.

Regjeringen innfører strengere nasjonale smittevernsregler og –anbefalinger gjeldende fra torsdag 24. mars. Det medfører store begrensninger også her i Hammerfest.

Fra mandag 22. mars 2021 innfører vi begrensinger på hvor mange som kan være inne i svømmehallene samtidig ved folkebad.

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 10 og 11 – 2021

influensavaksine gjøres klar til å settes på en person med oppbrettet skulder

De nasjonale helsemyndighetene valgte i går å midlertidig stoppe koronavaksinering med AstraZenecas vaksine i Norge. Dette vil sannsynligvis føre til noe forsinkelser i vaksinasjonsprogrammet også i Hammerfest kommune.

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 09 – 2021

Vi har i en tid bedt om at de som kommer til Hammerfest fra kommuner utenfor Troms og Finnmark fylke skulle teste seg for koronamsitte ved innreise til Hammerfest. Denne anbefalingen avslutter vi nå pr. onsdag 3. mars 2021.