Koronavirus - Covid-19

Status koronasmitte i Hammerfest kommune

Onsdag 3. juni 2020 08:00

Ingen påviste tilfeller av koronasmitte i Hammerfest kommune

Lurer du på noe om koronaviruset?

Koronasmitteråd

Klikk for stort bilde   

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du også ringe helsedirektoratets nasjonale informasjonstelefon:

815 55 015

Er du urolig eller engstelig og trenger noen å snakke med?

Her finner du en oversikt over nasjonale hjelpetelefoner

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 23 (02.06.2020)

For å ha godt smittevern mot spredning av koronaviruset covid-19 vil de kommunale barnehagene i Hammerfest fortsette med 8 timers åpningstid frem til nytt barnehageår starter mandag 24. august 2020

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 20 (16.05.2020)

Serveringsstedene i Hammerfest kommune som er åpne for gjester, må følge retningslinjene i Covid-19-forskriftens §14 og §14a

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 19 (10.05.2020)

I løpet av uke 20 åpner alle skolene i Hammerfest kommune igjen etter å ha vært stengt for å hindre spredning av koronaviruset covid-19.

Offentlige bygg som rådhuset, kommunehuset og andre kommunale bygg åpnes nå for publikum og ordinære besøk.

Folkehelseinstituttet har utvidet kriteriene for hvem som kan testes for korona, slik at alle med mistenkt covid-19 nå kan testes.

Fra 4. mai gjenåpner vi kulturskolen gradvis for våre elever.

Fra 22. april er det igjen tillatt for kor, korps, band, orkestre og andre musikkgrupper å møtes for å øve, med strenge smitteverntiltak

Vi har nå hatt barnehagene i Hammerfest åpne i en uke etter at alle landets barnehager ble stengt 13. mars for å hindre smitte av koronaviruset covid-19. Fra mandag 27. april utvider vi åpningstiden fra 7 til 8 timer per dag.

Den norske regjeringen varslet 7. april at vi etter flere uker med strenge smitteverntiltak for å begrense spredningen av koronaviruset covid-19 skal åpne samfunnet gradvis og kontrollert fra mandag 20. april.

Regjeringen har varslet at det vil komme en vurdering av videreføring eller endring av smitteverntiltak på spredning av koronaviruset covid-19 skal annonseres onsdag 8. april. Beredskapsledelsen i Hammerfest kommune har besluttet at skoler og barnehager tidligst kan åpne mandag 20. april.

Hjemmetjenesten må prioritere mellom oppdrag under koronautbruddet. Oppdrag som kan vente, må vente.

Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av koronautbruddet. Barnehagene får kompensert dette tapet fullt ut av staten. Slik unngår vi permitteringer i barnehagene.

Hvis du har vært i utlandet og kommer rett til Hammerfest, skal du i 14 dagers hjemmekarantene ved ankomst hit. Karantenen trår i kraft fra du er hjemme der du skal oppholde deg. Du skal unngå kollektivtransport etter at karantenen har trådd i kraft.

Vi sender av og til ut meldinger til befolkningen på tekstmelding - SMS. Nå under koronaepidemien har vi sendt ut noen meldinger med viktig informasjon, men vi når ikke absolutt alle i kommunen.

Kommuneoverlegene i Hammerfest ber alle trossamfunn om å følge disse smittevernrådene:

Helsestasjonene i Kvalsund og Hammerfest har iverksatt tiltak for å forhindre spredning av Covid-19.

Hammerfest kommune har nå rigget til et testesenter for koronasmitte i flerbrukshallen på Prærien i Hammerfest.