Koronavirus - Covid-19

Status koronasmitte i Hammerfest kommune

Lørdag 28. november kl. 10:00
3 påviste tilfeller av aktiv covid-19-smitte i Hammerfest kommune.

Lurer du på noe om koronaviruset?

Koronasmitteråd

Klikk for stort bilde   

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du også ringe helsedirektoratets nasjonale informasjonstelefon:

815 55 015

Er du urolig eller engstelig og trenger noen å snakke med?

Her finner du en oversikt over nasjonale hjelpetelefoner

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 48 – 2020

På grunn av at vi har mange ansatte i karantene og ekstra smittevernrutiner etter at en ansatt har testet positivt for koronavirus har vi midlertidig besøksstopp ved Rypefjord sykehjem, i påvente av negativt testresultat for de som er i karantene.

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 47 – 2020

Helse- og omsorgssektoren i Hammerfest kommune går nå ned til gul beredskap etter å ha vært på rødt nivå som følge av covid-19-smitte hos en ansatt ved Rypefjord bosenter.

Kommunestyret 12.11.2020 har fattet lokalt vedtak om forlenget karantenetid for helsepersonell som har vært nærkontakt til påvist smittet med Covid-19. Karantenetiden settes til totalt 14 dager, det vil si en forlengelse på fire dager utover nasjonalt fastsatt karantenetid.

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 46 – 2020

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 45 – 2020

Kommuneoverlegen 06.11.2020 har fattet lokalt vedtak om forlenget karantenetid for helsepersonell som har vært nærkontakt til påvist smittet med Covid-19. Karantenetiden settes til totalt 14 dager, det vil si en forlengelse på fire dager utover nasjonalt fastsatt karantenetid.

Folkehelseinstituttet ble søndag 18. oktober kontaktet av Helse Nord RHF for bistand i utbruddet av covid-19 som omfattet Hammerfest sykehus (Finnmarkssykehuset HF) og Hammerfest kommune.

I denne rapporten beskrives den epidemiologiske situasjonen, observasjoner fra feltet, tiltak som er satt i gang og anbefalinger for videre oppfølging.

Etter at det ble konstatert covid-19-smitte hos en ansatt ved Rypefjord bosenter onsdag kveld 4. november, driver helse- og omsorgssektoren i Hammerfest nå i rød beredskap.

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 44 – 2020

Fra videofilm

Ordfører Marianne Sivertsen Næss kommer med oppdatert informasjon på mange språk etter koronautbruddet på Hammerfest sykehus i oktober 2020

Et skolebarn i Hammerfest har testet positivt for covid-19. I tråd med kommunens beredskapsplan settes barnets skoleklasse i karantene og alle i klassen blir testet for korona

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 43 – 2020

Hvis du har spørsmål eller har behov for å komme i kontakt med oss i helgen så er vi tilgjengelig på infotelefonen, e-post og vi svarer på meldinger på facebook. 

På grunn av smittesituasjonen i Hammerfest vil noen pasienter oppleve å få legetimen sin utsatt. 

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 42 – 2020

Tegning av fire barn som sitter rundt et bord og spiser

Vi har en gladmelding: Fra og med 15. oktober starter vi opp igjen med matservering i de kommunale barnehagene.

Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge alle nærkontakter til de som har fått påvist covid-19 i Hammerfest. Alle nærkontakter vil bli kontaktet fortløpende.

Covid-19-pandemien - oppdatering uke 40 – 2020