Beredskapsledelsen anbefaler tilreisende til Hammerfest om å teste seg

Beredskapsledelsen i Hammerfest kommune hadde møte søndag ettermiddag 24. januar. På agendaen var situasjonen omkring muterte virusvarianter på Østlandet, og vurdering om det er behov for å innføre lokale tiltak. Kommunen anbefaler testing for tilreisende.

Innfører ikke fritidskarantene

Beredskapsledelsen har vurdert at det ikke er behov for å innføre en fritidskarantene slik situasjonen er nå. Vi følger situasjonen tett, og vil vurdere fortløpende om det blir behov for å innføre lokale tiltak. 

Fritidskarantene

Med fritid menes tid som ikke er arbeidstid eller reise mellom arbeids- eller oppdragssted og bosted eller annet fast oppholdssted. Mer informasjon om karantene - helsenorge.no.

 

Anbefaler tilreisende om å teste seg

Beredskapsledelsen anbefaler alle som kommer tilreisende til Hammerfest fra områder utenfor Troms og Finnmark om å teste seg. I tillegg anbefaler vi alle som har kommet tilreisende fra de berørte kommunene til Hammerfest siden 9. januar om å teste seg. De berørte kommunene omfatter søndag 24. januar: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler i Viken og Ås. Informasjon om lokal testing i Hammerfest.

De som omfattes av dette kan gå på jobb og leve som normalt mens de venter på testsvar. Følg de vanlige smitteverntiltakene og vær obs på om du utvikler symptomer.  

Hammerfest kommune ber folk følge Statsforvalterens anbefaling om å unngå reiser til de ti kommunene som er berørt av utbruddet med mutert virus. Mer informasjon om denne anbefalingen -  fylkesmannen.no.

Mer informasjon om lokal status og korona på Hammerfest kommunes infoside om korona.

Beredskapsledelsen møtes igjen mandag 25. januar kl. 08:00 med påfølgende pressekonferanse kl. 10:00.