Ikke kom på legesenteret hvis du har luftveissymptomer

Ring legesenteret eller legevakta i stedet.

Mange har allerede i dag møtt disse skiltene på legesentrene eller på legevakta.

Klikk for stort bilde 

Klikk for stort bilde 

Vi anser det å være ekstremt viktig i tiden framover å opprettholde helseberedskapen i kommunen, og må derfor gjøre det vi kan for at ikke noen av legene eller hjelpepersonellet som bemanner legesentrene skal bli satt ut av spill pga. karantene, isolat eller sykdom.

Vi anmoder derfor alle som har luftveissymptomer om å tenke seg godt om:

  • Har du feber?
  • Har du sår hals?
  • Har du hoste eller pustevansker?

Da ber vi deg om å ikke komme på legesenteret, men hvis du føler at du har behov for å snakke med legen må du ringe fastlegen, evt. legevakta på 116 117 hvis det haster utenom ordinær arbeidstid.

Vi oppfordrer samtidig alle som kan til å vurdere om de kan utsette legebesøket. Vi må selvsagt ta hånd om alle akutte hendelser, men alt som kan vente, bør faktisk vente slik at vi kan håndtere det enorme trykket som er nå.

Vi opplever også at enormt mange ringer legesentrene og har spørsmål om korona.

Folkehelseinstituttet har masse god informasjon på nettsidene sine, og de har opprettet en informasjonstelefon – 815 55 015 – som vi oppfordrer alle til å bruke.

Vi oppfordrer også alle som kan til å bruke besøklegen.no, gjerne til mest mulig. Hvis konsultasjonen din er korona-relatert slipper du å betale for den fordi sykdommen er nå tatt inn i listen over allmennfarlige smittsomme sykdommer.