Oppdatering om koronavirus – 12. mars 2020 kl. 14:30

Hammerfest kommune innfører nå strenge tiltak for å hindre spredning av koronaviruset Covid-19 i vårt område.
All kultur- og idrettsvirksomhet avlyses, og adgang til offentlige bygg begrenses.

Pressemelding fra Hammerfest kommune

Vi har fortsatt ingen påvist tilfeller av koronasmitte i Hammerfest, men det er ganske sikkert bare et tidsspørsmål før det første tilfelle blir bekreftet. Men vi ønsker i det lengste å hindre, begrense og sinke spredningen av korona i vårt område. Derfor gjennomfører vi en rekke tiltak for å unngå smittespredning med virkning fra idag.

All kultur- og idrettsaktivitet avlyses

Alle arrangementer på Arktisk kultursenter er avlyst inntil videre. Dette gjelder både kinoforestillinger, konserter og andre forestillinger. Idrettshaller, svømmehaller og ungdomsklubber stenges inntil videre. Biblitoket stenger for besøkende inntil videre.

Hurtigruteturister og cruiseturister får ikke gå i land

Passasjerer på rundreise får ikke gå i land fra Hurtigruten. Eventuelle cruiseskip som kommer til havn i kommunen får ikke sette i land passasjerer. Passasjerer på strekningsreiser med Hurtigruten får gå i land etter registrering av smitterisiko.

Offentlige bygg stenges for besøk uten avtale

Det vil ikke være mulig å komme på uanmeldt besøk til offentlige bygg som rådhuset, kommunehus eller andre kommunale bygg. Det kreves avtale på forhånd.

Skoler og barnehager stenges

Regjeringen har bestemt at skoler og barnehager skal stenges fra og med fredag 13. mars. Helsepersonell og andre som har kritiske funksjoner måforsøke å ordne barnetilsyn selv, de som overhodet ikke klarer det vil få et tilbud til sine barn. Vi kommer med mer informasjon om dette i løpet av dagen.

Vi kommer med mer informasjon fortløpende på våre nettsider, facebook og i media.

Pressehenvendelser

Pressehenvendelser rettes til ordfører Marianne Sivertsen Næss som koordinerer informasjonsarbeidet i forbindelse med koronautbruddet.

Kontakt

Marianne Sivertsen Næss
Ordfører
E-post
Telefon 78 40 25 01
Mobil 917 15 059