Skolebarn har testet positivt for covid-19 i Hammerfest

Et skolebarn i Hammerfest har testet positivt for covid-19. I tråd med kommunens beredskapsplan settes barnets skoleklasse i karantene og alle i klassen blir testet for korona

Pressemelding fra Hammerfest kommune

Vi har nå fått det første tilfellet av et barn som har testet positivt for covid-19 i Hammerfest. Smitten har etter all sannsynlighet sammenheng med det lokale utbruddet med utspring på Hammerfest sykehus. Barnet er husstandsmedlem til en smittet sykehusansatt.

Barnet som er bekreftet smittet går i 6. trinn ved Baksalen skole.

I tråd med gjeldende smittevernråd og -regler definerer hele skoleklassen og barnets lærere som nærkontakter og settes derfor i karantene og blir testet for covid-19. Alle familiene til skolebarna vil bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam fortløpende.

Vi har i våre beredskapsplaner tatt høyde for hva som bør gjøres i tilfelle smitte blant skolebarn. Skolene er for tiden inndelt i kohorter for å begrense mulig smitte videre på skolen, og det er derfor foreløpig ikke aktuelt eller nødvendig å stenge skolen. Barnet har ingen symptomer, og risikoen for videre smitte er derfor relativt liten. Barnet har et søsken som har testet negativt. Skoleklassen til dette søskenet blir derfor ikke satt i karantene.

Koronatelefonen er åpen i kveld, lørdag 31. oktober til kl. 22
og i morgen søndag 1. november kl. 10:00 – 16:00.

Hammerfest kommunes informasjonstelefon om korona

484 09 779

Det blir pressekonferanse om situasjonen i morgen, søndag 1. november kl. 15:00

Les også

Pressehenvendelser

Pressehenvendelser rettes til ordfører Marianne Sivertsen Næss som koordinerer informasjonsarbeidet i forbindelse med koronautbruddet. Faglige spørsmål rettes til kommunikasjonsrådgiver Eilert Sundt, som vil innhente svar fra de som kan svare.

Kontakt

Marianne Sivertsen Næss
Ordfører
Politisk
E-post
Telefon 78 40 25 01
Mobil 917 15 059
Eilert Sundt
Kommunikasjonsrådgiver
Service- og dokumentsenteret
E-post
Telefon 78 40 25 64
Mobil 480 28 670