Skoleklasser og barnehageavdelinger i ventekarantene

På grunn av den uavklarte situasjonen rundt det påviste tilfellet av koronasmitte i Akkarfjord er en del skoleelever og barnehagebarn satt i ventekarantene.

Pressemelding fra Hammerfest kommune


Barn som var med en av båtavgangene som den nå påvist smittede reiste med fredag 23. april er nå regnet som nærkontakter til en påvist smittet og er satt i ordinær karantene for nærkontakter. Skoleklasser og barnehageavdelinger til de som er i smittekarantene er satt i ventekarantene. Disse møter ikke på skolen eller i barnehagen men skal være hjemme. Ventekarantene opphører når den som har vært nærkontakt får negativt svar på koronatest.

Vi vet ikke om smitten i Akkarfjord er av mutert koronavirus, men vi behandler den som om den er det, for å være på den sikre siden. Vi har derfor tatt i bruk forsterket TISK (Testing, Isolasjon, Smittesporing og Karantene), som har strengere tiltak enn de vi brukte for å slå ned utbruddet som startet på Hammerfest sykehus i fjor høst. Stengning av hele skoleklasser er et svært strengt tiltak også innenfor forsterket TISK, men vi gjør det fordi vi har lang vei til laboratorium her og det derfor tar lang tid å få svar på tester, og at det også tar tid å få gjennomført tester i Akkarfjord.

Disse skolene er berørt

  • Akkarfjord oppvekstsenter
  • Fuglenes skole
  • Baksalen skole
  • Fjordtun skole
  • Breilia skole
  • Hammerfest videregående skole
    (4 klasser  i studiespesialisering og elektro)

I tillegg er en avdeling stengt ved Rypefjord barnehage

En klasse ved Reindalen skole er allerede ute av ventekarantene fordi den som var nærkontakt har fått negativt prøvesvar, men de har hjemmeskole i dag siden beskjeden om negativt prøvesvar ikke kom i tide til å avlyse hjemmeskolen.


diagram over tiltak under forsterket TISK - Klikk for stort bildeForsterket TISK FHI   

Ventekarantene

 I ventekarantene skal du følge de samme reglene som de i smittekarantene, men ved testing kan man avlutte ventekarantenen.

Les mer om ventekarantene her (HelseNorge.no)