Klassebesøk

Har klassen din lyst å komme til å komme på besøk på biblioteket?

Alle som går på 1. trinn inviteres til «Den store lånekortdagen», et bibliotekbesøk for å få lånerkort, omvisning og en bokprat.

For mellomtrinnet har vi flere ulike tilbud:
Det kan være aktuelt å lære å bruke biblioteket, med innføring i søk i bibliotekbasen og å finne boka på hylla. For mellomtrinnet har vi også et kursopplegg med fokus på søking på internett; tips og triks, og hvordan man kan se om det man finner er en god side å bruke i skoleopplegg. Stikkord: søk på internett, kildekritikk og kildehenvisning. Opplegget krever at klassen har læringsbrett og kan ta de med på biblioteket. Alternativt kan vi se på muligheten til at barnebibliotekaren kan komme til din klasse. Ta kontakt, så finner vi ut av det!

Bokprat kan vi gjøre for alle klassetrinn. Med eller uten opplesning fra en bok. Vi blir veldig glade for besøk på biblioteket – og hjelper gjerne til med å finne bøker til dere!

Et besøk på biblioteket kan ha forskjellig formål og noen opplegg krever planlegging av oss på forhånd, slik som omvisning, kursopplegg og bokprat. Vi ønsker derfor at dere tar kontakt i forkant og avtaler tidspunkt.

Et vanlig besøk for å låne bøker trenger ikke planlegging, men vi setter likevel stor pris på å bli informert om besøket på forhånd. Da har vi mulighet til å stille med en ekstra person som kan veilede i å finne bøker som kan passe hver enkelt elev.

Vi har også mulighet til å komme på besøk til klassen. Har din klasse læringsbrett, kan det være aktuelt å ta i bruk ebokbib (app med tilgang til ebøker) til lesetrening. Vi kommer gjerne for å vise denne til din klasse. Ta kontakt, så avtaler vi når det kan passe.

Skolene kan bestille bokkasser til sin klasse. Her plukker vi ut fra ønsker og hva vi har tilgjengelig. Vi forsøker så langt det lar seg gjøre å fordele mellom skolene i perioder med mange bestillinger og tenker 2-3 bøker pr elev.

Bestill bokkasse her

Vi kan kontaktes på telefon 78 40 20 50 eller på mail til biblioteket@hammerfest.kommune.no