Ragnarok: Fenrisulven

En helt ny barne og ungdoms -tegneserie av Odin Helgheim.

 

I et vikingsamfunn bor Ubbe Gunnhildsson, han vil bli en sterk og stor viking med langt hår, og han har støtten fra hans eldre bror, en båtbygger, og hans mor, Jarlen.

 

Ubbe har nettopp hatt sin første suksessfulle jakt da verdenen hans blir snudd opp ned. Landsbyen blir angrepet av en stor mystisk ulv, som river familien hans i fra hverandre med ubeskrivelige krefter. Med moren i Valhall og hans bror nå blind må Ubbe være sterk på egenhånd.

 

4 år senere møter Ubbe på en mystisk Ravn som kan være svaret og løsningen på alt. Han og sjamanen Thyra må ta et valg om å legge på reise, eller akseptere å aldri hjelpe de som ble skadet av Fenrisulven.

 

Dette er den første boken i serien Ragnarok, og legger opp til en lengre og episk fortelling i en viking-setting med norrøn mytologi der både guder og magi eksisterer.

 

Serien er skrevet og illustrert av Odin Helgheim og tegningene er både vakre, uttrykksfulle og morsomme, helt klart passende for historien.

 

Denne tegneserien er passende for litt eldre barn som også er interessert i Nordlys-serien. Med tanke på kampen med Fenrisulven som er både litt blodig, dødelig og emosjonell, kan jeg anbefale denne for barn fra 11 og oppover.

 

Anbefalt av Isabel Johnsen ved Hammerfest bibliotek.