Hammerfest bibliotek

Velkommen til Hammerfest bibliotek - byens oase!

Hammerfest folkebibliotek har som formål å fremme opplysning, utdanning og annen kulturell virksomhet. Vi legger vekt på at tilbudene skal ha kvalitet, allsidighet og aktualitet. 

Det er gratis å bruke biblioteket!

Møteplassen

Hammerfest bibliotek er en viktig møteplass i lokalsamfunnet. Hit kan du komme for å sitte ned litt, ta en kopp kaffe, lese ferske aviser og tidsskrifter eller møte venner.
Lokalene våre er tilpasset rullestolbrukere. Vi har stellebord for baby/småbarn.

Samlinger og utlån

Hammerfest bibliotek har en stor mediesamling for utlån. Biblioteket inngår i et nasjonalt biblioteksamarbeid. Medier vi ikke har selv kan vi låne fra andre.
Nærmere regler for utlån finner du i bibliotekets utlånsreglement.

Lokalsamlingen i Hammerfest bibliotek dekker kommunene Hammerfest, Kvalsund, Måsøy og Hasvik. Her finnes en rekke kilder om oss og av oss som er bosatt i disse 4 kommunene. Biblioteket har også et godt avistilbud som omfatter både lokale og landsdekkende aviser. Avisene er til bruk i biblioteket og kan ikke lånes med hjem. Her kan du søke i våre samlinger.

Via MappaMi kan du reservere og forlenge lånetiden.

Arrangementer og aktiviteter for store og små

Hammerfest bibliotek har et omfattende arrangements- og aktivitetstilbud, både for barn og voksne. Flere av arrangementene er faste/ukentlige. Nærmere informasjon om de forskjellige arrangementene og aktivitetene finnes på bibliotekets hjemmeside eller ved å følge biblioteket på facebook, Instagram eller Twitter.

Servicetilbud

  • Biblioteket har tilgjengelig PC-er for gratis bruk.
  • Det er også mulig å skrive ut eller ta kopi på biblioteket (selvbetjent). Det tas betalt per utskrift/kopi i hht kommunens satser.
  • Ønsker du å bruke eget datautstyr eller mobil er det gratis WiFi tilgjengelig i lokalet.
  • For studenter og andre har vi tilgjengelig lesesal, grupperom eller studieceller. Rommene må reserveres på forhånd. Tilgang utenom bibliotekets åpningstid kan avtales (gjelder ukedager mellom kl. 08.00 – 10.00).
  • For lokalhistorisk interesserte, slektsforsker og andre som ønsker å lese aviser eller kirkebøker på mikrofilm, har vi mikrofilmleser med mulighet for utskrift.

Følg oss på

Facebook

Instagram

Instagram - ungdom

Åpningstider

Hammerfest

Mandag 10:00 – 15:30
Tirsdag 10:00 – 15:30
Onsdag 10:00 – 15:30
Torsdag 10:00 – 18:00
Fredag 10:00 – 15:30
Lørdag stengt

 

Kvalsund

Mandag stengt
Tirsdag 12:00 – 14:00
Onsdag 12:00 – 14:00
Torsdag 14:00 – 18:00
Fredag stengt
Lørdag stengt