Arahavder

I en arahavde kan man finne ei god historie, hendelse eller et sagn, verdisaker, gamle redskaper, eller kanskje en sjøsamisk joik eller en sang.

Vi vil velge ut ulike lokasjoner i kvalsundområdet for arahavdene, basert på faktiske hendelser, kulturminner aller annet som knyttes til disse stedene.

Har du innspill og tips til «Arahavder», tar vi gjerne i mot disse: Innspill sendes: elisabeth@arahavde.no

Etterhvert som prosjektet går seg til vil slike steder (Arahavder) publiseres fortløpende på denne siden.

Det er 75 år siden evakueringen fra Finnmark skjedde. Den 4.  November 1944 ble folk i Kvalsund og Hammerfest evakuert. Dette ble markert søndag 3. november 2019. Kvalsund kommune sto som arrangør i Miljøbygget, og Arahavde AS og kommunen samarbeidet om arrangementet.