Boktips

Dette er en spennende bok. Den inneholder mange historier i en fortelling.

En voldsom, uventet flom sender Stella og faren på flukt fra bygda de har bodd hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider til Enkebyen. Prøvelsene er likevel ikke over. 

Flaggermusmusikk er en undomsroman som skiller seg ut fra flertallet. 

Fordi jeg elsker deg er en gripende leseopplevelse for ungdom. Vi møter fire ungdommer som vi blir kjent med i ulike situasjoner. Alle sammen er elever på videregående skole.

Bergtatt er en spennende grøsser. Hovedpersonen er Leo. Vi blir kjent med han etter at han har flyttet fra Oslo til bygda der mora hans vokste opp. 

Hovedpersonen i boka er Mariann. Vi følger henne og familien over en lengre periode. Jenta er 14 år i starten av boka. Fortellingen starter i 2011. Året da borgerkrigen i Syria startet. Bjørn Sortland har intervjuet mennesker som har flyktet fra krigen i Syria i forbindelse med denne boken. Fortellerstemmen i historien er Mariann.

Det er sommerferie og Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Denne sommeren skal imidlertid bli anerledes, for familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan. 

Kass og Tycho er en spennende bokserie skrevet av Christopher Pahle

Dette er en sterk roman. Vi møter de fire ungdommene Red, Leo, Naomi og Rose. Disse fire unge menneskene har sine egne utfordringer. Deres felles interesse er musikken. 

Nordsjøen er en kort roman der handlingen foregår i Stavanger og Nordsjøen. 

Denne romanen er en god leseopplevelse. Hovedpersonene er Malin og Leona. Mye av handlingen foregår i jentenes skolemiljø, men vi møter dem også på fritiden.