
Det er litt vanskelig å beskrive boka, men i korte trekk handler den om ettervirkningene av Gwangju-opprøret i Sør-Korea i 1980. Gwangjuopprøret var et studentdrevet demokratiopprør mot militærdiktator Chun Doo-hwan, som endte med et stort sammenstøt mellom studenter og militær der over 160 mistet livet og over 70 er fortsatt savnet den dag i dag.
Den røde tråden i boka er Dong-ho som leter etter sin beste venn, og er han levende eller død, når den tid kommer og hva skjedde egentlig med Dong-ho? Selv om Dong-ho er den som går igjen gjennom boken, er det ikke bare an vi hører fra, men vi får med oss folkene rundt ham opp gjennom tiden etter selve opprøret. Vi har og noen interessante perspektiv her, med bl.a. en nylig død sjel som prøver å finne ut hva som skjer nå når han er død.
Boka er skrevet i et veldig særpreget måte, og fra synspunkt man vanligvis ikke hører fra, de døde samt de som er igjen. Språket er lett med stoffet er tungt. Dette er ikke noen feelgood bok. Han Kang legger ikke skjul på det brutale og groteske. Behandlingen av befolkningen i Gwangju under opprøret var nådeløst og det kommer tydelig fram. Så det er noe å huske på om man tenker å lese boka, her er det ikke spart på detaljer.