Helgekurs i Yoga og Bollywood 14.-16.april.

14.-16. april inviterer kulturskolen til nytt helgekurs i Yoga og Bollywood med Ingunn Lyngstad. 

Hva passer vel bedre enn en helg med Yoga og Bollywood etter påskeferien? 

Ingunn Lyngstad fra Alta kommer tilbake til oss i kulturskolen for en ny helg med kurs. 

Hun tilbyr både yoga og Bollywood. Det er mulighet for å velge bare yoga eller bollywood. 

Klikk her for påmelding. 

Har du vært på kurs før eller er registrert som elev i kulturskolen, kan du sende e-post til Ingrid Flatøy for påmelding. 

Pris: 

Yoga og Bollywood: 2200kr. 

Yoga: 1800kr. 

Bollywood: 900kr. 

Skriv ved påmelding hvilke kurs du ønsker å delta på. 

Vi sender ut faktura etter endt kurs i april. 

Timeplan for helga: 

Fredag 14.4

17.00-17.45 - Bollywood.

18.00-20.00 - Yoga  

Lørdag 15.4 

10.00-12.00 - Yoga 

12.30-14.00 - Bollywood 

Søndag 16.4

10.00-11.15 - Bollywood 

11.30-13.30 - Yoga 

Litt om de ulike timene: 

Yoga fredag: Vinyasa flyt 2 timer

Vi løsner opp i kroppen med relativt rolig yoga som avslutning på dagen.

Fokus er framoverbøyinger og hofter, samt å flyte med pusten. Klassen avsluttes med en pusteøvelse og selvsagt avspenning/hvile i savasana.

Klassen tilpasses etter deltagerne og passer derfor for de fleste, både de som driver med yoga og de som ikke har prøvd før.

Yoga lørdag: Balanse og bakoverbøyinger 2 timer Vi får opp tempoet og pulsen, men passer på at vi har pusten med oss. Vi utfordrer balanse og styrke, med rom for individuelle tilpasninger. Vi forsøker å snu opp/ned på noen idèer og stillinger. Etter hvert jobber vi oss inn i bakoverbøyinger Timen vil kreve litt mer styrke og kondisjon enn fredagen, men det er ikke noe problem å bli med og ta pauser når man trenger det. Klassen avsluttes med en pusteøvelse og selvsagt avspenning/hvile i savasana. Klassen passer for de fleste, både de som driver med yoga og de som ikke har prøvd før.

Yoga søndag: Restorativ 2 timer

Vi gir slipp på tempoet, og lar kroppen synke inn i hvilende stillinger godt støttet opp av puter og pledd. Etter en kort oppvarming og en pusteøvelse lar vi også pusten få frihet til å styre seg selv.

Restorativ yoga gir kroppen anledning til å gi slipp på spenninger, ubalanser og å reparere seg selv. Timen passer for alle.

For yoga: gi beskjed ved påmelding dersom du er gravid, har høyt blodtrykk eller andre kroniske lidelser eller skader som påvirker din fysiske yteevne slik at Ingunn kan forberede alternativer ved behov.

Timene fredag og lørdag passer ikke for deg dersom du overhode ikke kan belaste hender/håndledd/armer/skuldre.

Bollywood 

Vi lærer en koreografi til indisk musikk, koreografien tilpasses deltakerne. Musikk kommer!

Vår Bollywood undervises på åpent nivå, det vil si at ingen forkunnskaper er nødvendig, men danseerfaring hjelper. Vi jobber med typiske bevegelser i stilen. Du må regne med å bli litt svett, samt å le en del på grunn av rare bevegelser. Deltakere på kurs beskriver det som en lykkepille. Det er ikke mulig å være annet enn glad når du danser Bollywood!

Bollywooddans er en hovedsakelig glad og søt dansestil som har oppstått i forbindelse med Indias store filmindustri, men det fins selvsagt også mer romantiske og triste danser. Bollywoodfilm der dansen stammer fra, er en av verdens største filmindustrier. Bollywooddans er en mikset stil, fusion, man henter elementer fra flere stiler inne tradisjonell indisk dans, og setter det sammen med bl.a. hip hop, moderne og jazzballet.

Ingunn er fra Alta, og har som studio som sin hovedjobb. Hun underviser yoga, Bollywooddans og magedans, i tillegg til å drive studio.

Ingunn har danset magedans siden 2007, og har undervist i sitt eget dansestudio i Alta siden 2009.

Tidligere har hun danset moderne og klassisk ballett i til sammen syv år. Ingunn deltar jevnlig på kurs med andre norske og utenlandske

magedans- og yogainstruktører.

Ingunn har arrangert Alta Magedans sommerskole alene og sammen med Elin Kåven siden 2012.

Ingunn har vært gjestelærer på Træningslejr for mavedansere i Danmark i 2012-2014, samt igjen i juli 2018 og 2022. Hun har undervist på JWAAD Summer School 2013-2015, samt i 2022. I august 2018 og 2019 var Ingunn bonusinstruktør på Khalidas MoveSpiration Weekend.

Ingunn er utdannet Hatha yoga instruktør fra Yandara Yoga Institute i 2011, samt yin yoga instruktør i 2020 og instruktør i Pranayama, yogiske pusteteknikker, januar 2023. Ingunn tar for tiden et instruktørkurs i Vinyasa Creative Flow.

Ingunn er kjent for sin pedagogiske undervisning, fine koreografier og ikke minst sitt blide og inkluderende vesen. Tilbakemeldinger fra elever er at Ingunn elsker dansen og elsker å lære den fra seg, og hun gjør det med glede og humor.💃🏻

Som yogainstruktør er Ingunn leken og tilstedeværende, og hun tilpasser timene til deltagerne. 🧘🏻♀️🧘🏻