Du er så lys

Tore Renberg, roman 2016

Jørgen er fotballfrelst, han er stor fan av West-Ham, et av arbeiderklasselagene fra Øst-London som også kalles The Hammers. Han reiser til London som regel to ganger i året for så se laget sitt spille og oftest reiser han sammen med kameraten sin Bjørn, som har den samme lidenskapen for fotball. Jørgen står på reisefot igjen, men Bjørn er blitt alvorlig syk og kan ikke reise denne gang.

Da er det den nyinnflyttede naboen Jørgen egentlig ikke kjenner, inviterer seg selv med på tur til London. Steinar, en ung lege med kone og barn, har akkurat flyttet inn i nabohuset. Til Jørgens fortvilelse vet han ingenting om engelsk fotball og under oppholdet blir Jørgen vitne til noe som gjør han veldig urolig.

Både Jørgen og Vibeke, kona hans, synes det er noe rart med Steinar. Selv om de nå er blitt venner og han både er blid og sosial, er det noe de ikke får tak i – noe føles ubehagelig og litt uhyggelig. Sommeren går, de har familiefest i hagen, flest fra Vibekes energiske familie, de går på jobb og er sammen med barna. Det er en fin sommer og det er rolig i nabohuset.

Så kommer høsten.

 

Anbefalt av Solveig Krystad