Sigyn kommer til kulturskolen

  Antero Hein   Vi er veldig fornøyd med å kunne presentere vår nye danselærer. Sigyn Sætereng kommer til Hammerfest for å undervise våre danseelever fra april til juni. 

Sigyn Sætereng jobber for tiden som profesjonell danser i Oslo, men er født og oppvokst her på toppen av vårt langstrakte land, vårt kjære Hammerfest. 

Det var i Hammerfest kulturskole Sigyn ble fanget av dansen som uttrykksform, og er interessert i det som beveger, det som lar oss bevege, og hvordan vi kan påvirke hverandre uten behov for ord. 

Sigyn har gjort mye spennende innenfor dans. Hun gikk på danselinjen med streetdance profil ved Edvard Munch videregående skole. Hun ble senere engasjert i et treårig talentuviklingsprogram, Frikar X, for profesjonelle scenekunstnere, og fikk masse erfaring gjennom workshops, produksjoner, seminarer m.m, innen samtidsdans, folkedans og akrobatikk. 

Hun har jobbet i en rekke produksjoner på scenen med profilerte koreografer. Mange av oss husker nok Sigyn da hun danset med Aleksander Rybak i MGP. 

Sigyn gleder seg til å komme til Hammerfest og møte alle elevene i kulturskolen. Hun overtar de etablerte gruppene, men ønsker også å starte opp med dansegrupper som retter seg mer mot Street Dance. Dette sier Sigyn om de nye tilbudene: 

Har du lyst til å bli god i streetdance? Da er det bare å hive seg rundt og melde seg på. Her skal vi ta danseHammerfest til nye høyder og flytter den funky street-dansen fra "The Bronx, NY, til den kuleste byen i nord. I denne klassen skal vi lære å løsne opp kroppen og virkelig finne rytme. Det er lov å kaste seg rundt, prøve og feile, ha det gøy, føle seg fri og være superkul på veien. 

Det blir muligheter til å utfolde seg akrobatisk, og med teknikk fra breaking lover vi deg at du kommer til å ha skoleklassen kuleste "moves"!


Antero Hein