For skoler og barnehager

Vi lager undervisningsopplegg for barnehager, barneskole, ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæringssentre. Ta gjerne kontakt med oss: formidler Ingvild Haraldsdatter Johns eller senterleder Linn A. Christiansen.

Våre temaer:

  • Matematikk, geografi, geodesi, samfunnskunnskap, historie og naturfag.

  • Struves meridianbue var et 1800-tallsprosjekt for å bestemme jordas form og størrelse. Den går gjennom ti land, og målingene med tall, vinkler og formler krevde kartlegging og internasjonalt samarbeid. De som utførte oppmålingene var som oppdagere, da de kartla store områder med stor nøyaktighet.

  • Barnehager og småtrinnene

    Verdensarvsenteret har laget et eget Naturoppdrag for barnehager, som også kan brukes av småtrinnene. Barna får lære om avstander, utsikt og perspektiv gjennom lek og eksperimenter.

    Les mer om vårt opplegg her: Avstand og utsikt

  • Kåre Kråke spør: "Lurer på hvor langt vi kan se?" - Klikk for stort bilde

    Kåre Kråke tilhører Naturoppdraget.

 

  • 5.-7. trinn

    Første oppgave: Første oppgave: Her får elevene prøve oppmåling nesten som på Struves tid. De måler en basislinje og bruker en gradskive til å finne vinklene til et tredje punkt. Målingene legges inn i et Excel-ark som regner ut avstanden automatisk.

    Andre oppgave: Elevene velger seg ut et sted i hjemkommunen sin som skal få verdensarvstatus. Hvordan kan de ta vare på denne verdensarven?

    (Denne nettsiden er under utvikling, men mer informasjon kommer snart!)

  • Struves meridianbue - Klikk for stort bilde

 

  • Oppgave med kart og koder

    Her er en oppgave som barn kan gjøre hjemme eller på skolen. Et stort kart skal fylles med figurer. For å finne ut hvor figurene skal plasseres, må barna først løse noen koder. Målgruppe: 6-10 år

    Dere finner oppgaven her.

Artikkelliste