Kunnskapsprøve i alkoholloven

Styrere og stedfortredere for salgs- og skjenkebevillinger må ha dokumentert kunnskap om alkoholloven. Dette kravet oppfylles ved at du består kunnskapsprøven. Bevillingsmyndigheten skal avholde prøven innen to måneder etter at den har mottatt melding om at du ønsker å avlegge prøven.

Kunnskapsprøven består av 30 spørsmål med tre svaralternativ. Ett er riktig. 24 spørsmål må være besvart riktig for å bestå. Prøven må tas elektronisk, og prøvetaker har 60 minutter til å fullføre.

Tillatt hjelpemiddel: ordbok. For kandidater med lese- og skrivevansker kan kommunen godkjenne at en representant fra bevillingsmyndigheten bistår med å lese opp prøven og svaralternativene muntlig for kandidaten. 

Bestille prøve

Det koster 400 kroner for å avlegge prøven. Dette gjelder for hver prøve tatt, inkludert ubeståtte prøver. For å bestille tid til å ta prøven kontakt servicekontoret. Prøven kan tas på servicekontoret, Hammerfest rådhus i åpningstiden kl. 08:00 - 15:30. Husk å ta med gyldig legitimasjon.

Mer informasjon om kunnskapsprøven, samt pensum finner du på Helsedirektoratets nettsider - Kunnskapsprøve i alkoholloven.

Adresse

Servicekontoret Hammerfest sentrum

Besøksadresse

Rådhuset
Rådhusplassen 1
9600 Hammerfest

T 78 40 25 00

 

Servicekontoret Kvalsund

Besøksadresse

Kvalsund kommunehus
Rådhusveien 18
9620 Kvalsund

T 78 40 25 77

 


Postadresse

Postboks 1224
9616 Hammerfest
T 78 40 20 00
servicekontoret@hammerfest.kommune.no

Send melding til oss med SikkerPost