Vi feirer fornyede havneområder i Hammerfest

Hammerfest var en av landets mest forurensede havner. Slik er det ikke lenger. Innseiling og havneområder har de de siste tre årene gjennomgått et omfattende oppgraderingsarbeid. Resultatene åpner for nye muligheter for kystsamfunnet. Dette feires med en markering torsdag 27. juni. Fiskeri- og havminister Marianne Næss vil foreta den offisielle åpningen.

Omfattende forbedringer og nye muligheter

Utbedringsarbeidet som nå er gjennomført har inkludert utdyping av to havner, miljømudring, farleisutbedring og bygging av ny kai. Resultatet er renere miljø og forsterka sjøsikkerhet. Kystverket har gjennom samarbeid med Hammerfest havn og kommune kunnet utvide prosjektet til å inkludere ei ny kai i sentrum. Til sammen åpner tiltakene også for viktig næringsutvikling.

Detaljer om markeringen

Markeringen finner sted ved sentrumskaia og i Arktisk Kultursenter torsdag 27. juni  11:30 – 17:00 
Foruten fiskeri- og havminister Marianne Næss, vil Hammerfest-ordfører Terje Rogde, kystdirektør Einar Vik Arset og sentrale personer i prosjektet være til stede. 

Fakta

  • Byggetid desember 2021 - desember 2023
  • Hovedentreprenør: NCC Norge AS
  • Underentreprenører: Sjøentreprenøren, Fundamentering AS, Gagama elektro, Larsen Maskin AS
  • Totalkost: 600 MNOK. Kystverket har bidratt med 170 millioner.
Oversiktsbilde av Hammerfest havn - Klikk for stort bildeHammerfest havn før utvidelse av kaia.
Oversiktsbilde av Hammerfest havn med skisser av bebyggelse på nytt kaiareal - Klikk for stort bildeFotomontasje som viser mulig bebyggelse på det nye kaiarealet.