Grønn dugnad: aksjon hundekjeks og Tromsøpalme uke 27 og 28

Hammerfest kommune inviterer deg til ugressbekjempelse der vi setter fokus på ugresset hundekjeks og Tromsøpalmen.

Hundekjeks er en 3 årig staude som tar over både hager, grøftekanter og utmark. Den sprer seg med frø og siderøtter. Blomstrer på tredje året.  Planten er ennå ikke i blomst så tidlig på året, men den er lett å ta opp med rot. Ta gjerne med de øverste 5 cm av roten. Du vil da ta med avleggere ved rothalsen.

Klikk for stort bildeØnsker noen å fjerne Tromsøpalmen så må det noen forhåndsregler til da plantesaften kan gi skader på hud. Dekk til huden, ha med vann til skylling hvis du skal få saften på deg eller i øynene. Tromsøpalmen må spas opp med roten. Jo mer skade man gjør på roten, jo bedre er det.

Giftinformasjonen (døgnåpen): 22 59 13 00.

Vi ønsker at dere klipper og/eller luker i deres egen hage samt på yttersiden av gjerdet. Dette er den beste måten å holde bestanden nede rundt husene på.

 

De som ikke har egen hage kan likevel være med. Det er mange områder med Hundekjeks og Tromsøpalme, både langs veien, elvene og i utmark.     

Henting av sekker                               

Vi tar kun med ugress, ikke trær eller annet hageavfall. Sekker settes samlet og lett tilgjengelig så hentes de i slutten av uken i Hammerfest. Parkvesenet kommer til Kvalsund mandag 6. juli og fredag 10. juli, men da må parkvesenet varsles om hvor de skal hente poser.

Søppelsekker kan hentes på servicekontoret i Hammerfest og i Kvalsund.                                                                      

Kontaktinfo

Peggy Pedersen - 970 91 446

Grete Larsen - 952 20 635

Kontakt

Peggy Pedersen
Fagarbeider
E-post
Mobil 970 91 446