Pressemeldinger

Vinteren er høysesong for boligbranner – test røykvarsleren 1. desember

Hammerfest kommune er i gang med vaksinering mot neste sesonginfluensa. Det er to år siden sist Norge hadde en skikkelig influensasesong, og Folkehelseinstituttet (FHI) venter en epidemi denne vinteren. Det er viktig at eldre samt barn og voksne i risikogruppene tar vaksine.

Nye Kvalsund skole og barnehage (ja, for vi kan fortsatt kalle dem nye) har vært i drift et halvt års tid nå, så det er akkurat passe tid for en høytidelig åpning.

Nå har alle innbyggere i Hammerfest fått sin egen side på kommunens nettsted. Hvis du logger deg inn med BankID eller lignende kan du få se brev og fakturaer du har fått fra kommunen, informasjon om dine eiendommer og mye annet.

Etter to år med pandemi er brannvesenet svært glade for at de igjen kan invitere små og store til Åpen brannstasjon lørdag 24. september 10:00 – 14:00 på Hammerfest brannstasjon.

I arbeidet med å lage sherpatrapp opp til fjelltoppen Tyven utenfor Hammerfest sentrum, blir det brukt helikopter for å løfte opp stein. Det er viktig å holde seg unna byggeområdet når helikopteret flyr.

17. mai ble Hammerfest kommunes kulturpris delt ut til Gamle Mårøys venner.

Hammerfest sentrum har de seneste årene hatt utfordringer med støy og nedskiting fra stadig flere krykkjepar som hekker på hustak i sentrums­kvartalene. Nå kommer kommunen med en rapport over tiltakene som er prøvd ut til nå og effekten de har hatt.

Reinen er nå tilbake på sommerbeite på Kvaløya. Etter avtale med reindrifta, vil reinen drives ut av byen når reingjerdet er tint frem nok til å være effektivt.

Aberdeen og Hammerfest skal samarbeide tett innenfor energiindustrien.

Alle saker