ABC for mental sunnhet

Alle har en mental helse. Akkurat som med den fysiske helsen, skal det mindre til for å holde seg sunn og frisk enn å behandle hvis man først har fått dårlig helse.

Å være mentalt sunn betyr at man for det meste har det godt med seg selv og livet sitt, og at man fungerer godt i hverdagen i samspill med andre. Man nyter de enkle tingene i livet, føler seg optimistisk med hensyn til fremtiden og er interessert i det som skjer rundt en.

Å være mentalt sunn betyr også at man er i stand til å håndtere alminnelige problemer og begivenheter som oppstår i løpet av livet – med hjelp fra venner og familie, når det er nødvendig. Gode venner gjør gode perioder i livet bedre samt at man holder ut i dårlige tider.

Det vi gjør for å holde oss fysisk sunne, som for eksempel å være fysisk aktive, spise sunt og kun drikke alkohol i moderate mengder, er også bra for den mentale helsen.

Men enkle grep kan du holde deg mentalt sunn.

Bokstav: A - Klikk for stort bilde

Gjør noe aktivt

Gjør noe aktivt – mentalt, fysisk, sosialt, kulturelt. Gå tur, si hei, les en bok, gå på konsert.

Bokstav: B - Klikk for stort bilde

Gjør noe sammen

Knytt deg til andre – venner, familie og nærmiljøet. Syng i kor, bli med i en forening, gå på møter.

Bokstav: C - Klikk for stort bilde

Gjør noe meningsfylt

Gjør noe som er meningsfylt, viktig og verdifullt. Bli med i en frivillig aktivitet, lær noe nytt, engasjer deg i en sak, hjelp en nabo.

Artikkelliste